De F3 strikes again

Afgelopen zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd van de F3 op het programma. De F2 van Koudekerk was de volgende tegenstander voor onze jonge helden. Voor de wedstrijd nog wat handen schudden want nog niet alle ouders kenden elkaar. Martin was er nu ook bij, dus de ploeg kon in de voltallige bezetting het veld op. Ook Koudekerk was met 8 man, dus opnieuw geen wissels. Toen de tegenstander het veld op kwam rennen, zagen we al wel dat het jonge spelertjes waren. De onderschatting lag dus al op de loer.

De wedstrijd begon vrij rommelig. Waar het team vorige week prima in positie bleef en rustig de bal rondspeelde, was het nu allemaal wat chaotisch. En de eerste kans was dan ook voor Koudekerk. Deze kregen een vrije trap, niet al te ver van het doel van Noah. De grootste jongen van Koudekerk nam deze vrij trap en schoot hem hoog richting het doel. Noah redde prachtig en voorkwam hiermee een vroege achterstand. VEP leek nu wakker geschud en begon beter te spelen. En ze kwamen steeds vaker in de buurt van het doel van de tegenstander. Koudekerk speelde echter behoorlijk op een kluit, dus het was af en toe geen doorkomen aan. Uiteindelijk ging Waling op jacht met de bal, trok naar de zijkant van het doel en schoot vanaf die positie hard op de goal: 1-0. Het begin was gemaakt. Stukje bij beetje begon onze jongens meer te voetballen. Martin had een belangrijke rol op het middenveld om de bal af te pakken en te storen, waarna VEP weer kon opbouwen. Na een voorzet van Ramon, was het opnieuw Waling die de bal laag in de hoek schoot. In de rest van de eerste helft kwam Koudekerk er haast niet meer uit. Het derde doelpunt kon op naam van topscorer Milan worden geschreven, die een mooi genomen corner via een tegenstander in het doel zag verdwijnen. De 4-0 kwam ook op naam van Milan, die hem nu helemaal zelf in het doel schoot. Ondanks de mooie voorsprong was coach Willem nog niet helemaal tevreden, er werd nog te weinig overgespeeld. In de rust werd er dan ook een uitgebreide teambespreking gehouden waarbij Willem aangaf dat als meer echt gingen samenspelen, ze nog veel meer doelpunten konden maken.

De ploeg luistert duidelijk goed naar de coach, want in de tweede helft werden er weer mooie driehoekjes en één tweetjes op de mat gelegd. Het vijfde doelpunt was hier een mooi voorbeeld van. Vanuit het midden speelde Waling de bal naar Theo die aan de linkerkant speelde, Theo gaf een mooie voorzet op Owen, die vervolgens feilloos inschoot. Nu was er echt geen houden meer aan bij VEP. Iedereen rook zijn kans en ging meer naar voren. Een mooi schot van Jeen werd tegengehouden door de keeper, maar Ramon was als een echte goaltjesdief paraat om de afvallende bal alsnog in te schieten: 6-0. Het zevende doelpunt kwam alsnog op naam van Jeen, die vanaf grote afstand hoog richting doel schoot. De keeper had hem bijna, maar hij liet hem alsnog in het doel rollen: 7-0. De ouders aan de kant begonnen het een beetje zielig te vinden voor de jongens van Koudekerk, want de herinnering aan alle zware nederlagen in de beginfase van de voetballoopbanen van onze jongens, lag nog vers in het geheugen. De F3 is dit echter allang vergeten en heeft totaal geen medelijden met zijn tegenstander. De 10 moet gehaald worden. En die kant gaat het al snel uit. Na een mooie voorzet van Owen wist Milan met één van zijn mooie draaiballen de 8-0 in te schieten. De volgende twee doelpunten komen bijna op identieke wijze tot stand. Ramon begint te spelen als een echte rechtsbuiten en wist twee keer achter elkaar bijna tot de achterlijn door te lopen om vervolgens een mooie voorzet te geven. Twee keer achter elkaar stond daar Jeen om heel bekeken in te schieten. Dat waren dus 9-0 en 10-0. In de slotfase probeerde Willem zijn ploeg af te leiden om de tegenstander in de gelegenheid te stellen een doelpuntje te maken. Hier trapte de ploeg echter opnieuw niet in en ging gestaag door met aanvallen. Er zijn nog wat kansjes voor Martin, Theo en Waling, maar in de slotfase is het uiteindelijk Milan die de 11-0 op het bord zet. Vlak daarna fluit Ron af en kan de F3 opnieuw 3 punten bijtellen.