Fortuinlijke zege van VEP F3 tegen Nieuwkoop

Op een zonovergoten zaterdag mochten we afreizen naar Nieuwkoop voor de strijd om de tweede plek in de bekerpoule. De ploeg moest het dit keer stellen zonder Jeen die werd verwacht op een kinderfeestje. Ietwat verlaat kwamen we aan in Nieuwkoop, maar gelukkig kregen onze helden nog wat tijd om in te spelen, omdat de scheidsrechter nog niet klaar was met het fluiten van een andere wedstrijd.

Met één wissel gingen we van start. Meteen was duidelijk dat ook Nieuwkoop een sterke ploeg heeft. Ze speelden goed over en waren een paar zeer sterke spelers die geregeld gevaarlijk waren in de aanval. VEP moest dan ook meteen flink aan de bak in de verdediging. In het begin van de wedstrijd was het met name Nieuwkoop dat de beste kansen had. Noah had het behoorlijk druk, maar wist weer knap zijn doel leeg te houden. Bijna het hele team hielp mee in de verdediging, alleen Milan bleef voorin hangen, waardoor VEP af en toe alleen via de counter kansen had op een doelpunt. Milan werd een aantal keer goed aangespeeld door Ramon die bij de uitbraken over rechts met de bal aan de haal ging. Helaas was Milan in de eerste helft niet trefzeker. Sowieso leek de hele ploeg minder scherp dan we van ze gewend zijn. Waling was met zijn hoofd meer bij zijn aanstaande kinderfeestje en ook Theo oogde wat vermoeid. Gelukkig was Owen er geregeld wel bij met zijn hoofd en liet ook Pieter zien een mooie aanwist te zijn voor het team. Hij streed voor elke bal en gaf mooie voorzetten.

Ondanks het overwicht van Nieuwkoop kwamen ze niet tot scoren, dus gingen we met een 0-0 stand de rust in. Willem hield een vlammende spits om zijn pupillen aan te sporen net een beetje sneller af te spelen en net wat feller te verdedigen. Meteen na de rust leken de woorden van Willem goed te zijn overgekomen. Waling was er weer wat meer met zijn hoofd bij en ging er meteen met de bal vandoor. En ook Ramon maakte weer lange rushes met de bal. Een van zijn voorzetten kwam bij Milan terecht en dit keer wist hij hem wel in de goal te krijgen, met een mooie krulbal werkte hij hem vlak naast de keeper, waar nog een klein gaatje te vinden was. En toen leek het hek van de dam. VEP kreeg het overwicht en ging volop in de aanval. Hierdoor speelde de ploeg wat meer naar voren, dus konden ze makkelijker profiteren van balverlies van Nieuwkoop op het middenveld. Bij een aanval van VEP waarbij de keeper de bal niet goed kreeg weggewerkt, gaf Milan de bal voor en deze ging met een beetje geluk via de knie van Martin in de goal. En toen was er geen houden meer aan. Nieuwkoop ging wel op zoek naar de tegentreffer, maar dankzij goed verdedigend werk, werden ze steeds weer afgestopt. Inmiddels had Martin duidelijk de smaak van het scoren te pakken, hij ging er met de bal vandoor en zonder nadenken schoot hij gewoon de 3-0 binnen. Dit keer was het geen geluk, maar een hele bewuste, mooie goal. En nog was de rol van Martin niet uitgespeeld, want in de slotfase ging hij opnieuw met de bal richting goal, en werd door drie spelers van Nieuwkoop in de mangel genomen, en neergehaald. Een prachtige plek voor een vrije trap die zoals gebruikelijk door Waling genomen mocht worden. Hij pakte zijn kans en met een mooie curve draaide hij de bal onhoudbaar voor de keeper in de linkerhoek. Vlak daarna floot de scheidsrechter af, een ietwat geflatteerde 4-0 overwinning was een feit, want eerlijk is eerlijk, Nieuwkoop had wel iets meer verdiend, maar VEP had net wat meer geluk in de afronding.