F3 maatje te groot voor Sportlust F6

Na een competitieloze week waren onze jongens zeer blij afgelopen zaterdag weer de wei in te mogen. Het enthousiasme werd nog verhoogd door de spannende wedstrijd die in het verschiet lag. Niet vanwege de stand op de ranglijst, want op papier zou de F3 makkelijk moeten kunnen winnen van Sportlust, maar in de F6 van onze buren speelt een ex-teamgenoot van een groot deel van het team, dus de belangen waren groot. Het feit dat onze vaste waarde in het doel, Noah, ontbrak maakte het nog eens extra spannend. Pieter kreeg als verjaardagscadeau de eer om het doel van de F3 te verdedigen. Dus we konden van start! Al heel snel was duidelijk dat de F3 er echt op gebrand was om een mooie prestatie neer te zetten. Vanaf het begin van de wedstrijd werd er alert, gretig en scherp gespeeld. Sportlust stond continu met bijna het hele team op eigen helft en kwam er maar niet uit. Als ze maar in de buurt van het middenveld kwamen was daar altijd weer een Vepper om de bal af te maken en rustig de aanval op te bouwen. Het was alleen wel heel druk op de helft van Sportlust, dus de eerste paar doelpogingen strandden op één van de vele Sportlustbenen. Na een minuut of vijf was het echter toch raak. Waling maakte een typische Waling goal. De keeper stond aan de zijkant van zijn doel om uit te schieten en via via kwam deze bal bij Waling terecht, de aanvoerder twijfelde geen moment en schoot hem van ver prachtig in de lege goal. 1-0 de kop was er af! Meteen vanaf de aftrap ging VEP weer in de aanval. Iedereen deed volop mee en algauw ontstonden er meerdere kansen. De tweede goal kon op naam geschreven worden van Martin, die duidelijk de smaak te pakken heeft de laatste wedstrijden. En ook daarna ging de ploeg door, Sportlust kwam er maar heel af en toe uit en altijd stond daar Owen die geen bal doorlaat, samen met Theo zorgde hij ervoor dat Pieter weinig te doen had in de eerste helft, slechts één bal kreeg Pieter in zijn handen voor de rust. De keeper van Sportlust had het wel heel druk. Hij keerde nog een paar doelpogingen van Milan, maar na een opnieuw goeie aanval waarin mooi werd overgespeeld kon Jeen het derde doelpunt op zijn naam zetten. Waarna hij als een ware voetbalprof een imitatie deed van een scherpschutter. Het vierde doelpunt kwam ook op naam van ‘Jeenaldo’ die vervolgens zijn shirt over zijn hoofd deed en zo het veld overliep. Met deze 4-0 stand kon de ploeg naar de kleedkamer. Willem hamerde er op dat de ploeg vooral echt moest blijven voetballen en dat het er niet om ging wie de doelpunten maakten. Een kleine wijziging in de opstelling werd doorgevoerd, Theo ging naar voren en Ramon ging in de verdediging. Ook de tweede helft was VEP nog steeds gretig en gaven ze Sportlust geen strobreed toe. Al snel ontstonden er weer doelkansen. Theo stond al een paar keer goed gepositioneerd in de aanval, maar de voorzet bereikte hem net steeds niet. Bij een corner was het echter wel raak, met zijn knie werkte hij de bal in het doel. Zijn eerste goal! En het was nog steeds niet afgelopen voor Sportlust. Jeen waagde een kans van afstand en ook die was raak: 6-0. De verdedigers kwamen vervolgens steeds meer naar voren en Ramon die in de eerste helft veel goede voorzetten had gegeven aan de rechterkant, aasde duidelijk ook op een doelpuntje, ook hij schoot van ver, hard en hoog op de keeper, ook die was raak. En de ellende ging maar door voor Sportlust, het achtste doelpunt kwam zelfs tot stand door een eigen doelpunt. Vlak daarna maakte Jeen het nog even af door alleen op de keeper af te gaan en bekeken in het hoekje te schieten. De scheidsrechter blies af na een 9-0 overwinning voor onze helden. Allemaal weer fantastisch gedaan. En nu op naar de competitie.