De F3 begint zeer goed aan de competitie

Na een paar weken geen voetbal, was het dan nu eindelijk weer zover, onze helden van de F3 mochten het veld op om de eerste competitiewedstrijd te gaan spelen. Het team is een klasse hoger ingedeeld dan in de bekercompetitie, dus nu mogen zij in de 6e klasse laten zen wat ze waard zijn. Helaas moesten we het zonder Martin stellen, die door zijn enkel was gegaan. Hij toonde echter wel de ware teamspirit door als supporter aan de kant te zitten.

Na een uitgebreide inspeelsessie mocht het team van start tegen de F2 van Gouda. Willem had een paar kleine wijzigingen in de positionering aangebracht, dus dat was voor sommige spelers even wennen. Wat vanaf het begin opviel was dat VEP ontzettend gretig en gedreven speelde. De tegenstander kreeg geen enkele kans om de bal rond te spelen, elke keer was er dan al een Vepper die de bal afpakte of een pass onderschepte. Slechts heel af en toe kwam Gouda er doorheen en dan zag je wel dat hun spits goed kon voetballen, maar toch kwam hij niet gauw langs onze topper in de verdediging, Owen. En als het dan wel onverhoopt een keer gebeurde, staat daar natuurlijk ook nog altijd onze rots in de branding, Noah.
Algauw ontstonden de eerste kansjes voor VEP, de ploeg ging vol in de aanval en al vrij vroeg in de wedstrijd viel dan ook het eerste doelpunt. Een niet goed weggewerkte bal door één van de verdedigers van Gouda kwam bij Waling terecht. Hij aarzelde geen moment en schoot de bal hard en hoog in de goal. Klasse gedaan! Daarna ging VEP onvermoeibaar door met aanvallen. Er werd weer heel mooi gecombineerd en af en toe werden de tegenstanders op speelse wijze gepasseerd. Ramon ging weer geregeld op avontuur op zijn rechtsbuiten positie en hij combineerde mooi met Pieter die ook duidelijk zijn draai in het team gevonden heeft. Na opnieuw een goede aanval kreeg VEP een corner. Jeen nam de hoekschop voor zijn rekening en gaf hem mooi voor richting tweede paal, alsof er op getraind was, stond daar Theo klaar die hem keurig in het hoekje van de goal schoof, prachtig gedaan: 2-0.
In de rest van de eerste helft was het een eindeloze aanval op het doel van Gouda, maar op de één of andere manier wilde hij er niet in. Jeen schoot een aantal keer op de lat, Pieter had zeker 3 of 4 kansen op zijn eerste doelpunt en ook Milan had een aantal kansen. Heel af en toe kwam Gouda er uit, maar altijd werden deze aanvallen in de kiem gesmoord. Kortom, VEP was duidelijk veel sterker, alleen miste nog een beetje de scherpte bij de afronding.
Na een lange teambespreking in de rust, ging VEP in de tweede helft weer onvermoeibaar door. Er werd weer heel mooi rondgespeeld en opnieuw werd de aanval gezocht. Ramon ging er weer eens vandoor met één van zijn lange rushes op rechts. Willem riep passen, maar Ramon dacht, ik schiet gewoon. En dat deed hij op een prachtig manier, vanaf de zijkant schoot hij prachtig hard en hoog in. Nu was het dan toch 3-0. Gouda werd er een beetje moedeloos van, ze kwamen bijna niet meer hun helft af. Owen stond halverwege het veld te verdedigen om continu weer de afvallende bal keurig naar één van zijn medespelers te schieten. De vierde goal was een prachtige teamprestatie. De bal ging via Owen, naar Waling, die hem op Milan speelde, die hem vervolgens breed legde op Jeen, waarna Jeen hem prachtig in het doel schoot. Heel mooi gedaan. In de slotfase aasde Milan ook nog op zijn doelpuntje, na een paar mooie assists. Ditmaal was het Jeen die de bal keurig op de vrijstaande Milan plaatste, die vervolgens het vijfde doelpunt op het scorebord kon zetten. In de laatste minuten moest Noah nog even redding brengen bij één van de laatste stuiptrekkingen van Gouda. Hierdoor ontstond er heel veel ruimte op het veld, want het gehele team van Gouda stond op de helft van VEP. Noah speelde de bal naar Pieter, die helemaal vrij stond, Pieter passte naar Milan, die vervolgens op zijn geheel karakteristieke wijze de bal in de goal kon draaien: 6-0. Prachtige uitslag, allemaal heel goed gespeeld, en vooral heel mooi teamwerk!