VEP F3 wint spannende derby tegen SC Woerden

De wedstrijden tegen stadsgenoot SC Woerden hebben voor de rasechte Vepper toch wel wat meer lading dan de gemiddelde andere wedstrijd. Coach Willem was dan ook zeer gebrand om de uitwedstrijd van zaterdag winnend af te sluiten. We vertrokken dan ook op tijd richting Snel en Polanen. Helaas begonnen we al met een tegenvaller. Na Martin, kon nu ook Owen de ziekenboeg in. Owen stond nog wel in VEP tenue op het Woerdenveld, maar het was algauw duidelijk dat hij niet fit genoeg was om te spelen. Dat zou een zware dobber worden voor de overige spelers. Waling moest weer terug naar zijn oude positie als laatste man en hij werd op rechts en links bijgestaan door Ramon en Theo.

Vep ging vanaf de aftrap meteen goed van start en er ontstond meteen een mooie kans voor Pieter, die samen met Jeen en Milan in de aanvalslinie stond. Toch liet Woerden ook zien dat ze een niet te onderschatten ploeg hebben. Het spel ging over en weer en met name Waling moest wennen aan het feit dat hij geen Owen meer achter zich had. Woerden kon dus vrij vroeg in de wedstrijd profiteren van deze onwennigheid en scoorde het eerste doelpunt. VEP liet zich echter niet uit het veld slaan en ging rustig combinerend de ene na de andere aanval opzetten. Er werd fantastisch overgespeeld en heel goed de ruimte gezocht. Voorin wisten Jeen, Milan en Pieter prachtige combinaties op de mat te leggen en algauw werd zo’n mooie aanval dan ook beloond met een doelpunt, Milan wist een goede voorzet keurig vanaf zijn linkervoorhoede positie in te schieten: 1-1. In het vervolg van de eerste helft bleef het spel op en neer gaan. VEP speelde duidelijk als een echt collectief en Woerden had een paar hele sterke spelers die met individuele acties af en toe het verschil konden maken. Noah kwam steeds weer op tijd zijn doel uit om een Woerden speler af te stoppen. En ook de verdedigers kwamen wat beter in hun spel. En daarnaast bleef VEP keurige op maat passes naar elkaar spelen. Eén van deze schitterende aanvallen werd opnieuw bekroond met een doelpunt. Pieter die vorige week een paar keer heel dichtbij was, speelde zichzelf vrij voor de goal en schoot hard en hoog in het doel. Prachtig gedaan! Met deze stand gingen we de rust in. Even bijkomen van deze zeer spannende eerste helft.

Na de rust leek VEP nog wat meer het overwicht in de wedstrijd te hebben. Woerden leek wat aangeslagen en had duidelijk ook moeite met het continu moeten wisselen (ze hadden drie wisselspelers). Hierdoor kon ook de verdediging van VEP weer wat meer naar voren gaan spelen, dus kon Ramon af en toe weer eens langs de lijn naar voren opkomen en ontstonden er mooie acties. Ramon combineerde mooi met Theo, waarna Milan de bal voor de goal schoot, waarna Jeen de bal voor het inschieten had, maar helaas in de handen van keeper schoot. Helaas leverde deze prachtige aanval geen doelpunt op. Even later was het echter wel raak. Theo die ook meer en meer de verdedigende positie durfde te verlaten, schoot van afstand keurig in de goal: 1-3. Nu leken we aan de kant opgelucht adem te kunnen halen. Een marge van twee goals was met nog hooguit 10 minuten te spelen toch wel voldoende. Vlak daarna ontstond er echter uit het niets toch een grote kans voor Woerden die van grote afstand benut werd door één van de sterke spelers van Woerden. Hier kon Noah niets tegen beginnen. Werd het toch nog spannend. VEP ging echter rustig verder met het prachtige combinatiespel en daardoor bleven er kansen ontstaan. Waling was nog een keer dichtbij, maar schoot naast. Na zo’n aanval moesten de verdedigers wel weer snel terug zijn, want de dreiging bleef ook continu bij het doel van Noah. Gelukkig bleven de spelers van VEP niet voorin hangen. Ook Milan, Jeen en Pieter hielpen mee om de voorsprong te behouden. In de laatste minuut van de wedstrijd bekroonde Ramon nog even zijn goede spel met een doelpunt. Vanaf rechts en vanuit een zeer moeilijke hoek wist hij de bal in het doel te werken. Heel goed gedaan. Vier goals en vier verschillende doelpuntenmakers. De F3 laat zien hoe teamwork eruit ziet!