F3 boekt moeizame zege op WDS

Voor het eerst dit seizoen moesten we weer eens zeer vroeg verzamelen bij VEP. De wereld was nog volledig gehuld in mist en het was waterkoud, maar onze helden moesten om 9 uur op het voetbalveld staan bij WDS in Driebruggen, dus we gingen (uiteindelijk) met het voltallige team op pad. Owen was weer beter en ook de enkel van Martin was weer goed hersteld, dus niets stond de ploeg in de weg om een goede wedstrijd te spelen. In de kleedkamer bij WDS was het echter wel een gedoe wie het groene keeperstenue ging aantrekken, want Noah had door een val met zijn fiets zijn hand en zijn heup behoorlijk geblesseerd, dus hij durfde het niet aan om het doel te verdedigen. Eerst was het Milan, maar uiteindelijk toch Pieter die het doel ging verdedigen.

VEP begon vanaf de aftrap heel goed met meteen een mooie aanval, waarin weer heel mooi naar elkaar werd overgespeeld. Na van de schrik te zijn bekomen liet WDS zien ook heel wat aardige voetballers in de gelederen te hebben en goed te kunnen aanvallen. Al snel moest Pieter een cruciale redding verrichten. Voor nog maar zo weinig ervaring als keeper, deed hij het heel goed.

Toch was VEP in de eerste tien minuten duidelijk de betere ploeg. Na een paar kansen, viel dan ook halverwege de eerste helft het eerste doelpunt. Een mooie, strakke pass van Jeen kwam bij Milan terecht, die hem prachtig inschoot. Het leek alsof dit het startschot was voor nog meer doelpunten, maar dat viel erg tegen. In de rest van de eerste helft leek VEP een beetje te verslappen. Er werd niet zo fel en alert gespeeld als anders en veel van de spelers liepen niet op de plek die ze hadden toebedeeld gekregen. Willem schreeuwde zich schor aan de kant om iedereen naar zijn plek te krijgen en ook vooral om ervoor te zorgen dat de ploeg ook weer terug ging na een aanval. WDS was geregeld zeer gevaarlijk. Na een uittrap van Pieter die niet zo ver kwam, stond de verdediging van VEP niet goed op te letten en kwam de spits van WDS zeer gevaarlijk opzetten richting het doel van Pieter. Tot onze grote opluchting schoot hij net over. Poeh, echt gerust waren we er nog niet op. Al gauw floot de scheids voor de rust.

In de tweede helft was het spelbeeld een beetje hetzelfde. VEP probeerde goed naar elkaar over te spelen en kansen te creƫren, maar het ontbrak steeds aan de scherpte en geregeld liepen de spelers elkaar ook in de weg. En in de counter was WDS steeds zeer gevaarlijk. Pieter moest geregeld aan de bak om zijn doel schoon te houden, dat deed hij zeer goed. Halverwege de tweede helft kreeg VEP iets voorbij de middellijn een vrije trap nadat Jeen naar de grond was gewerkt door een tegenstander. Waling schoot de bal hard en direct richting de goal, de keeper wist de bal tegen te houden, maar had hem niet klemvast, Noah was zo alert om de afvallende bal hard en hoog in het doel te schieten. Daar was dan toch de bevrijdende tweede treffer en de eerste voor Noah dit seizoen. Alle spelers van het team hebben nu gescoord. Aan de kant dachten wij de rest van de wedstrijd rustig uit te kunnen zitten, maar niets bleek minder waar. Algauw was daar weer WDS die profiteerde van onoplettendheid aan de kant van VEP. Pieter was kansloos op het harde schot van de spits van WDS. 1-2 met nog een minuut of 5 te gaan. Gelukkig hield VEP in het vervolg van de wedstrijd het hoofd koel en werden er geen kansen meer weggegeven. En konden we opgelucht adem halen na opnieuw een overwinning voor de F3.