VEP F3 boekt klinkende zege

Na een voetballoos weekend stonden de mannen van de F3 afgelopen zaterdag te trappelen om weer een wedstrijd te spelen. In de vroege ochtend reden we naar Nieuwkoop om daar tegen de F2 te spelen. Het team was compleet en met één wissel konden we van start. In de beginfase was het een beetje rommelig, de Veppers moesten nog een beetje warm draaien en Nieuwkoop bleek een paar aardige spelers te hebben die elkaar ook wel goed wisten te vinden. Noah moest in de eerste tien minuten geregeld redding brengen op een paar harde schoten van de aanvaller van Nieuwkoop. Al gauw herpakte VEP zich echter en begonnen ze weer rustig naar elkaar over te spelen. Met name Jeen was lekker actief voorin en er werd goed gecombineerd. Het wachten was dan ook op het eerste doelpunt. Deze openingstreffer kwam van de voet van Jeen. Uit een onmogelijke hoek wist hij te scoren. Ook in de rest van de eerste helft was het VEP dat de overhand had. De keeper van Nieuwkoop bleek niet al te sterk, ook kon hij niet zo goed uitschieten, dus Nieuwkoop kwam er steeds niet erg lekker uit, maar VEP was nog niet zo trefzeker om hier goed van te profiteren. En er moest toch ook nog wel opgelet worden op gevaarlijke counters. Na een mooie aanval waarbij Milan en Jeen een prachtig een-tweetje speelde, was het uiteindelijk Milan die de 0-2 op zijn naam schreef. Een mooie ruststand. In de rust gaf Willem aan dat de ploeg moest blijven voetballen. Wie er scoorde maakte niet uit en de jongens moesten vooral blijven overspelen naar elkaar. Pieter ging de tweede helft op doel en Noah ging op de plek van Theo. Theo mocht linksvoor gaan spelen. De woorden van Willem waren goed onthouden, want VEP domineerde de gehele tweede helft. Er werd prachtig overgespeeld, het was een fantastisch passfeest, en de verdediging onder leiding van Owen stond goed gepositioneerd om eventuele Nieuwkoopse aanvallen af te kunnen weren. Pieter had bijna niets te doen. Ramon ging weer geregeld op avontuur aan de rechterkant en dit resulteerde dan ook in de derde treffer. Na een lange rush schoot hij de bal er gewoon in en hiermee pikte hij zijn wekelijkse doelpuntje mee. Door de grote druk van VEP op het Nieuwkoopse doel ontstonden er vlak na elkaar twee corners, bij de tweede corner was het weer raak. Jeen tikte de bal subtiel binnen: 0-4. De mannen hadden er nog lang niet genoeg van. Theo die in de tweede helft dus meer naar voren speelde profiteerde van de ruimte op links en schoot een afvallende bal hard en onhoudbaar in. Het zesde doelpunt kwam opnieuw op naam van Jeen, door middel van een prachtig lobje, schoot hij de bal over de keeper heen, het was alweer 0-6. We konden het bijna niet bijhouden. Iedereen aasde natuurlijk op een doelpunt, maar toch werd er nog steeds overgespeeld. Waling had al een paar keer vanuit het middenveld mooie steekpassjes gegeven op Milan. Ditmaal legde hij de bal panklaar voor de voeten van Martin, die op rechts speelde. Martin aarzelde geen moment en schoot de bal prachtig in het doel: 0-7 en het was nog steeds geen tijd. In de slotfase was het Noah die zijn kans greep, ook hij was dichter naar het doel van Nieuwkoop gaan spelen en schoot een afvallende bal keurig in de goal en bracht hiermee de eindstand op 0-8.