Prachtige overwinning F3 op TAVV

Voor het eerst in lange tijd moesten we weer eens op een zeer onchristelijk tijdstip verzamelen voor een uitwedstrijd. Het was nog bijna helemaal donker toen we om half 8 bij VEP verzamelden om vervolgens richting Ter Aar te rijden voor de wedstrijd tegen de nummer twee in de ranglijst, TAVV.  We waren mooi op tijd, zodat de jongens uitgebreid konden inspelen in hun nieuwe Burgemeester truien.  Ondanks het vroege tijdstip was iedereen lekker fit en de ploeg kon van start voor de strijd om de tweede plaats. Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat de F3 er zin in had en absoluut niet van plan was om TAVV een centimeter ruimte te geven. Er werd ontzettend fel en snel gespeeld en als TAVV in balbezit was, duurde dat nooit lang. De ploeg kwam bijna niet over de middellijn en als dat wel een keer gebeurde was daar Owen of Theo, die de bal meteen weer naar voren schoten. Alle ballen die door de keeper van TAVV werden uitgeschoten, werden vaak al op het middenveld opgevangen door Waling, waardoor VEP weer de aanval kon inzetten. In de eerste tien minuten creëerde de F3 dan ook vele kansen. Er werd weer prachtig gecombineerd en de goal hing dan ook in de lucht. Pieter, Martin en ook Milan hadden mooie kansen, maar het lukte steeds net niet. Een ijzeren wet in het voetbal is dat als je de kansen niet maakt, hij dan vaak aan de andere kant gaat vallen. Even vreesden we dan ook dat het ging gebeuren, want één enkele keer brak TAVV opeens uit en op die schaarse momenten werd duidelijk dat ze niet voor niets tweede staan, er zat behoorlijk wat voetballend vermogen in. Maar de felheid van de F3 bleef, dus TAVV kon niet echt gevaarlijk worden. In het tweede deel van de eerste helft werden dan toch eindelijk de kansen daadwerkelijk benut. Ramon die aan de rechterkant kwam opstomen, maakte een mooie één twee met Pieter, en gaf de bal vervolgens prachtig voor de goal. Milan stond precies op de goede plek voor het doel en kon de bal eenvoudig intikken. En toen leek het hek van de dam, de F3 bleef aanvallen en algauw viel ook de 0-2. Jeen, de goaltjesdief, profiteerde van de kluts voor de goal en schoot feilloos in. In de slotfase van de eerste helft was het opnieuw Milan die de bal van behoorlijke afstand hard inschoot. Met maar liefst drie doelpunten verschil tegen de nummer twee gingen we de rust in.

Ook in de tweede helft verdedigde Noah weer het doel en bleven de overige posities gelijk. De F3 ging opnieuw fel van start, maar TAVV had zich wel enigszins herpakt. In de eerste helft waren ze zo overrompeld door VEP, maar in de tweede helft lieten ze zien dat ze wel degelijk gevaarlijk waren. Het was dan ook vooral aan Noah te danken dat er niet te veel tegendoelpunten vielen, hij maakte prachtige reddingen en kwam op tijd zijn doel uit toen een speler van TAVV alleen op de keeper af ging. Ondertussen creëerde ook VEP nog wel een aantal kansen. Martin schoot de bal net aan over en een afvallende bal uit een corner werd door Waling hard, maar helaas veel te hoog geschoten. Ondertussen creëerde ook TAVV een aantal corners en één daarvan verdween via de paal en via Noah in de goal. VEP liet zich echter niet van de wijs brengen en ging weer enthousiast verder met aanvallen. Ramon had weer eens de smaak te pakken en rukte op naar voren, zijn pass vanaf de rechterkant, bedoeld als voorzet, verdween dankzij het overstapje van Pieter, in het doel van TAVV: 1-4. Dit was ook meteen de eindstand. Opnieuw een prachtige teamprestatie van de F3 en een mooie generale repetitie voor de titanenstrijd tegen NSV volgende week.