F3 maatje te groot voor Gouda

Na vorige week de koploper verslagen te hebben, stond nu de hekkensluiter van de poule op het programma: Gouda. Dit team speelt al om half 9, dus om half 8 stonden we al in het donker en in de stromende regen op het parkeerterrein van VEP. Ondanks het slechte weer zou de wedstrijd gewoon doorgaan, dus gingen we onderweg naar Gouda.

We begonnen in de gebruikelijke opstelling met Noah op doel, maar omdat één van de spelers van Gouda niet helemaal fit was, wilden ze met 7 tegen 7 spelen. Dit was weer een beetje anders dan de ploeg (en de leider) gewend waren, dus het was weer even wennen hoe de wissels elkaar moesten opvolgen en de spelers moesten zorgen dat ze steeds de weggevallen speler vervingen. Er kon dus mooi geëxperimenteerd worden met de posities van de spelers.

De ploeg begon rustig aan de wedstrijd, er was veel ruimte op het veld doordat er met 7 tegen 7 werd gespeeld, dus met name achterin speelden Ramon, Owen en Theo mooi over het hele veld worden over. Het was al vanaf het begin duidelijk dat VEP een stuk beter was dan Gouda, maar zoals gebruikelijk duurde het nog wel even voor te doel gevonden werd. Er werd wel weer meteen heel goed overgespeeld, dus de kansjes ontstonden vanzelf.  Waling die dit keer rechtsvoor begon, gaf een mooie voorzet op Milan, maar die kreeg de bal net niet lekker onder controle. Na een minuut of acht was het Jeen die maar eens zelf op avontuur ging, vanaf links schoot hij de bal keurig in de goal. De kop was eraf. Even later was het opnieuw raak door een prachtige lob van Pieter die hoog over de keeper heen in het doel belandde. Nummer drie kwam opnieuw op naam van Jeen, hij ging alleen op het doel af en de meest logische optie leek om hem breed te leggen op Milan, Jeen dacht hier echter anders over en tikte de bal prachtig met buitenkant voet in het doel. Hier had de keeper niet op gerekend. Langzamerhand kropen de verdedigers van VEP ook wat meer naar voren, want er was weinig dreiging van Gouda te verwachten. Owen schoot al een paar keer richting het doel, en ook Theo liet zich in de buurt van het doel zien. Hij greep zijn kans en schoot mooi vanaf afstand de 0-4 in het doel. Toen vond de scheidsrechter het wel tijd om even te gaan schuilen voor de nog steeds aanhoudende regen en floot hij voor de rust.

In de rust gaf Noah aan, die nog geen bal gehad had, dat hij graag in het veld wilde staan. Milan aast er al lang op om in de goal te staan, dus dit werd zijn moment. Willem besloot in de tweede helft dan ook maar de gehele opstelling om te gooien. Theo en Waling mochten voorin beginnen en aan het einde van de tweede helft speelde de gehele achterhoede voorin en de aanvallers achterin. Al direct na het fluitsignaal begon de ploeg met aanvallen, Waling had al snel een kans na een voorzet van Jeen, hij schoot alleen huizenhoog over. Vlak erna was het wel raak nadat de keeper van Gouda de bal niet zo lekker had uitgeschoten en Waling deze opving en hierna beheerst de 0-5 inschoot. Na wat wisselwerk werd ook Owen naar voren geschoven en nu was de gehele opstelling compleet anders dan anders. Het maakte echter weinig uit voor het spel, er werd nog steeds overgespeeld al zag je wel dat iedereen graag zijn goaltje mee wilde pikken dus voor het doel werd er toch wat minder gepassed. Jeen was ook weer eens op het goede moment op de goede plek en maakte zijn derde van de ochtend: 0-6. Ook Noah weet altijd als hij in het veld staat wel een doelpuntje mee te pikken, dus ook nu greep hij zijn kans en schoot hard in de goal: 0-7. Owen die duidelijk moest wennen aan zijn plek voorin had al een paar kansjes gehad, waaronder een vrije trap nadat Waling was neergehaald, maar ook hij was uiteindelijk trefzeker en met een mooi schot maakte hij het 8e doelpunt voor VEP. Ondertussen werd VEP natuurlijk wat lui, en stond bijna iedereen voorin, Milan moest dus nog wel een paar keer redding brengen nadat Gouda door de gelegenheidsverdediging van VEP was doorgebroken. Milan schoot na de laatste aanval van Gouda snel de bal naar voren, waardoor VEP zeer rustig de aanval kon uitspelen, Ramon kwam op over rechts en gaf de bal keurig voor aan Waling die daar volledig vrij voor het doel stond. Zonder moeite kon hij vervolgens het negende doelpunt voor VEP inschieten. Dit was tevens de eindstand waarna we, na de penalties, volledig doorweekt de kleedkamer konden opzoeken.