De F3 verslaat de wind en Unio

Zaterdag 15 februari stond de inhaalwedstrijd tegen Unio op het programma. Deze wedstrijd was destijds verzet omdat Unio het Sinterklaasfeest vierde. Nu leek het opnieuw 5 december, want de wind waaide door de bomen en zelfs in huis waaide de wind. Het ging echt behoorlijk tekeer, met forse windstoten en windkracht 7. Dat zou dus raar voetballen worden. De F3 moest de klus ook nog eens gaan klaren met maar 7 man, want Martin was nog geblesseerd en Ramon stond in de sneeuw. Kortom, geen makkelijk karwei. Op papier was Unio een goed te kloppen ploeg, maar de praktijk moest dat nog gaan uitwijzen.

Noah begon op doel en Waling nam de rechtsachter positie in. In de eerste helft had de F3 de wind mee, dus daar moest van geprofiteerd worden. De ploeg begon met rustig de bal rond spelen en vooral te testen hoeveel vat de wind op de bal had, dat was behoorlijk, dus een pass naar voren richting de aanvallers ging al gauw veel te hard en was niet aan te lopen voor de voorhoede. Al gauw had de ploeg de smaak wel weer te pakken en werd er weer netjes opgebouwd en ontstonden er kansjes. Al na een minuut of 5 kon dan ook de eerste treffer genoteerd worden. Jeen gaf een voorzet vanaf links en Pieter die keurig opgesteld stond voor de goal kon hem er gemakkelijk intikken. Vlak daarna was het opnieuw raak. Ditmaal gaf Pieter de assist aan Milan, die ietwat geholpen door de wind, de bal hard en hoog van afstand in het doel schoot. De F3 begon nu weer wat te verslappen en Unio kon er af en toe doorheen komen. Ook ontstond er een corner voor Unio. Toch bleef het bij wat kleine pogingen en was het toch vooral VEP dat de boventoon voerde. Een volgende aanval van VEP leverde dan ook opnieuw een doelpunt op. Na wat gekluts voor de de goal van Unio, kon Jeen de afvallende bal oppikken en schoot hij deze prima in: 3-0 alweer. Ondertussen begonnen de verdedigers wat meer mee naar voren te komen en begon Waling wat te wennen aan zijn rechtsachter positie. Na een rush langs de zijkant gaf hij een mooie voorzet op Pieter, die deze vervolgens prachtig in het doel schoot: 4-0. In de slotfase van de eerste helft probeerde Waling nog even goed de wind uit, hij schoot van grote afstand hoog richting doel, via de paal en een speler van Unio kwam de bal vervolgens bij Jeen terecht die daarmee zijn tweede doelpunt van de ochtend kon noteren. Met 5-0 gingen we de rust in.

In de rust waarschuwde Willem ervoor dat de ploeg nu de wind tegen zou krijgen en dat de bal vooral laag moest blijven, anders waaide hij net zo hard weer terug. Vooral blijven voetballen was het devies. Owen ging op doel, Waling ging op de plek van Owen en Noah ging op de rechtsachter positie. Onze helden begonnen weer enthousiast aan de tweede helft en leken niet echt veel last te hebben van de wind. Er werd vooral opvallend goed gevoetbald, eigenlijk nog beter dan met de wind mee. De bal werd in driehoekjes rondgespeeld, hier en daar even een balletje breed gelegd, kortom, prachtig om te zien. Op links combineerde Theo er met Jeen en Milan lustig op los en op rechts deed Noah dit met Pieter, en Waling was er voor de dieptepass. Willem stond weer te glimmen van trots aan de kant, en terecht! Waar we bang waren voor een offensief van Unio met hulp van de wind, was het alleen maar VEP dat de boventoon voerde.  Al gauw kwamen dan ook weer de doelpunten,  Jeen gaf een mooie voorzet vanaf links, Pieter stond opnieuw heel goed opgesteld en kon de bal er intikken, het zesde doelpunt voor de F3 en de derde voor Pieter deze ochtend. Het zevende doelpunt ontstond bijna op exact dezelfde manier, maar ditmaal vanaf rechts. Noah was vanaf rechts opgekomen en gaf de bal prachtig voor de goal, ditmaal was het Jeen die goed stond opgesteld en de bal voor het intikken had: 7-0. Ondertussen speelde de F3 wel erg ver naar voren, Waling vergat af en toe dat hij nu de laatste man was, en met behulp van de wind kon Unio toch af en toe doorbreken. Owen kwam steeds op tijd uit en wist een tegendoelpunt te voorkomen. In de slotfase was het nogmaals VEP dat de toeschouwers liet juichen. Pieter gaf een mooie voorzet op Milan, die de bal vervolgens keurig in het doel schoot: 8-0 en dit was tevens de eindstand. Ondanks de elementen had de ploeg weer heel goed voetbal gespeeld en een fantastische teamprestatie neergezet.