De F3 blijft winnen

Het houdt maar niet op voor de F3 van VEP. Dit seizoen werd er slechts één keer verloren en één keer gelijkgespeeld en ook zaterdag was de ploeg weer onhoudbaar. Stadsgenoot SC Woerden was nu de tegenstander en die begon zelfs een beetje angstig aan de wedstrijd. De F3 begon compleet aan de wedstrijd, Martin was hersteld van zijn blessure, dus die kon ook weer de wei in. En Owen moest eigenlijk naar een feestje, maar hij besloot eerst zoveel mogelijk van de wedstrijd mee te spelen. Scheidsrechter Ron hielp een handje door wat eerder te starten.

De wedstrijd begon met het snelste doelpunt in de geschiedenis van de F3. Na de aftrap kwam de bal terecht bij Pieter die op rechtsvoor stond en die direct met de bal aan zijn voet langs de zijlijn naar voren ging, vlak voor de achterlijn gaf hij een mooie voorzet die langs alles en iedereen van Woerden rolde en die vervolgens heel simpel door Milan kon worden ingetikt die precies op de goede plek stond opgesteld. Dat was wel een erg raar begin van deze wedstrijd. Daarna duurde het wel een tijd voor het volgende doelpunt viel, maar gelukkig was er in de tussentijd genoeg te genieten. Alle patroontjes die Willem er in de training inslijpt, werden door onze helden gespeeld. Driehoekjes, tikkie breed, steekpass, noem het maar op, prachtig om te zien. Woerden gaf VEP ook genoeg ruimte om dit gallery play uit te voeren, want heel veel tegenstand boden zij niet. Een aantal spelers van Woerden waren wel zeer behendig met de bal, maar die speelden tamelijk solistisch, dus de aanvallen strandden dan al snel. Uiteraard werd de F3 ook wat overmoedig, en ging iedereen mee naar voren waardoor Noah toch af en toe redding moest brengen. Het duurde echter vrij lang voor het tweede doelpunt viel. Ook ditmaal was het Milan die goed oplette en profiteerde van een slechte uitbal van de zwakke keeper van Woerden. Milan nam de bal op de slof en schoot hem met een mooie boog in het doel: 2-0 en dit was ook de ruststand. Mooi voetbal, maar weinig doelpunten.

In de tweede helft ging Pieter op doel en mocht Theo mee naar voren en kon Noah de plek van Theo innemen. Ook nu was het weer snel raak. Ramon ging aan de rechterkant mee naar voren en gaf een mooie voorzet richting de goal. De bal rolde echter zonder dat iemand hem nog aanraakte zo het doel in. Arme keeper van Woerden, die had duidelijk zijn dag niet! Ondertussen bleef het team goed overspelen en had de veranderingen in de posities weinig invloed op het spel. Theo profiteerde direct van zijn aanvalspositie door een door de verdediging van Woerden weggeschopte bal prachtig en geplaatst in te schieten. Ook hij pikte dus weer zijn doelpuntje mee en zo stond het alweer 4-0. Theo had daarna wat moeite om voorin te blijven spelen, gewend als hij is om te verdedigen, dus hij wisselde van positie met Waling die nu linksvoor stond. Inmiddels moest Owen toch echt naar het feestje, dus Noah nam de laatste man positie in. Jeen stond al geruime tijd mid-mid, dus er werd weer heel wat gerouleerd, maar dit ging niet ten koste van het spel. Ook Pieter bewees het prima te doen in de goal. Een hard schot van een uitgebroken speler van Woerden wist hij prachtig tegen te houden.  Ondertussen ging VEP lekker door met aanvallen en ontstonden er veel doelkansen. Martin liet ook weer zien helemaal terug te zijn, door een doelpuntje mee te pikken. Hij schoot een afvallende bal vlakbij de keeper goed in en nam daarbij ook de keeper mee, waardoor er enige blessuretijd aan te pas moest komen. Na de blessurebehandeling ging VEP volop door met aanvallen. Milan en Waling deden een paar mooie eentweetjes voor het doel en Waling liet zien ook met links een mooie voorzet te kunnen geven. De 6-0 ontstond na wat gekluts voor de goal. Martin schoot en Waling gaf nog net het laatste tikkie. In de slotfase ging Woerden nog een aantal keer op jacht naar een doelpunt om de nul weg te poetsen. Door goed verdedigend en keepend werk kon dit worden voorkomen. Hierdoor ontstond er wel wat meer ruimte op de helft van Woerden en kon er gecounterd worden. Jeen die als mid-mid prima uit de verf kwam, reageerde snel in de tegenaanval door een prachtige pass te geven op Waling die geheel vrij stond. Waling nam keurig aan, liep even met de bal en schoot hem toen feilloos in. Hiermee werd de eindstand op 7-0 bepaald en kon de ploeg weer tevreden richting douches.