Wisselvallig F3 wint van WDS

Na de domper van vorige week, de nederlaag tegen Alphense Boys, kon de F3 wel weer een opsteker gebruiken. Op het programma stond de thuiswedstrijd tegen WDS. Een van de middenmoters in de poule  waartegen de F3 het in de uitwedstrijd behoorlijk moeilijk had. VEP begon in de gebruikelijke opstelling aan de wedstrijd en deed opnieuw een goede poging om het snelste doelpunt van de competitie te maken. Vanaf de aftrap zetten de jongens meteen een mooie aanval neer die uiteindelijk voor het doel van WDS terecht kwam, de tegenstander had tot dan toe nog geen bal geraakt. Martin stond goed opgesteld voor de goal en schoot richting keeper, deze kaatste de bal uit zijn doel tegen een medespeler, waardoor hij alsnog in het doel van WDS verdween: 1-0. WDS was een beetje verbouwereerd en had duidelijk ook last van de harde wind tegen, dus kwam niet echt goed aan spelen toe. VEP voerde duidelijk de boventoon en speelde ver naar voren. Waling stond in plaats van mid-mid, meer als een nummer 10, vlak achter de spitsen opgesteld, waardoor er veel dreiging voorin ontstond. Ook Ramon kwam weer geregeld opstomen aan de rechterkant en combineerde mooi met Jeen. Ook Theo ging geregeld mee naar voren. En als WDS er wel een keer uitkwam bleven onze helden niet voorin hangen, maar werd er goed meeverdedigd. Kortom het was weer de F3 zoals we gewend zijn. Alleen Milan had zijn dag niet helemaal, hij liep met zijn ziel onder zijn arm over het veld en leek er niet echt zin in te hebben. Willem kon roepen wat hij wilde, het hielp niet echt. Ondertussen had de F3 al vele kansen op de 2-0, het ontbrak echter aan iemand die eens lekker op doel schoot, want meestal werd er tot in het doel overgespeeld. Uiteindelijk was het Waling die na een paar goede voorzetten besloot zelf maar eens te schieten. Via de paal krijg hij hem terug en in de rebound schoot hij alsnog raak. Ook het derde doelpunt mocht Waling op zijn naam schrijven. Na een mooie voorzet van Milan, kon Waling van dichtbij intikken. Met deze 3-0 stand ging de ploeg de rust in.

In de tweede helft begon de ploeg met 7 man, want Martin was aan het einde van de eerste helft met pijn aan zijn enkel  naar de kant gekomen. Owen had de keepershandschoenen aangetrokken en Noah had de plek van Owen ingenomen en was nu laatste man. Waling mocht opnieuw vlak achter de twee spitsen gaan spelen. In de tweede helft zagen wij echter twee hele andere teams. WDS had de schroom van zich af gegooid en profiteerde nu van de wind mee. Ze lieten hele mooie aanvallen zien en er waren een paar spelers die zeer goed bleken te kunnen voetballen. Owen moest in de beginfase voortdurende in actie komen. De rest van de F3 leek een beetje uitgeblust en vergat te voetballen. De felheid van de eerste helft was weg. Door het goede verdedigende werk van Noah en Owen werd voorkomen dat WDS scoorde, maar het was wel een continu offensief van de ploeg uit Driebruggen. Pas in het tweede deel van de tweede helft begon de F3 weer een beetje te voetballen. Jeen passeerde geregeld zijn tegenstanders en gaf een paar mooie voorzetten. Inmiddels was ook Martin weer in de ploeg gekomen, dus stond iedereen weer op zijn gebruikelijke plek. Milan bleef echter wat verdwaasd en niet gemotiveerd over het veld rondlopen. Net op het moment dat Willem hem naar de kant wilde halen, rende hij richting goal, met een tegenstander aan zijn zij, in de stuit nam hij de bal op zijn slof en schoot met een prachtige boog richting goal. De bal vloog over de keeper vlak onder de lat door zo de goal in. Ongelofelijke goal. Milan had toch zijn momentje gepakt en op een prachtige wijze de 4-0 gemaakt. Vlak daarna floot onze trouwe scheidsrechter Ron af voor het einde en kon er opnieuw een overwinning bijgeschreven worden in dit zeer succesvolle seizoen van de F3.