VEP F3 wint ook van Unio

Op een zonovergoten zaterdagochtend mocht de F3 op pad richting Oudewater voor de uitwedstrijd tegen Unio. Een ploeg die het gedurende de competitie steeds beter doet en die zeker niet onderschat moet worden door de helden van de F3. Een kwaaltje waar onze mannen de laatste tijd een beetje last van hebben, het gaat allemaal wat te gemakkelijk en dan worden ze nonchalant. Zo ging het ook weer tegen Unio. In de eerste tien minuten is de ploeg oppermachtig. Er werd weer goed gecombineerd en slim de ruimte gezocht. Algauw kon dan ook de 0-1 worden bijgeschreven. Waling die vlak achter de spitsen speelde, gaf een prima pass op Milan, die Milan vervolgens keurig en beheerst in kon schieten. Prima begin. Een paar minuten later was het Martin die door middel van één van zijn toverballen de keeper wist te verschalken. Een hoge lob belandde eerst op de lat, waarna hij na veel stuiteren op de doellijn, toch nog achter de keeper verdween. Zoals zo vaak de laatste weken, lijkt een voorsprong van twee doelpunten het startsignaal voor de F3 om eens lekker achterover te gaan leunen. En vaak ook het moment dat de tegenstander zich herpakt na het beginoffensief van de F3 en de schroom van zich af gooit. Zo ook Unio. En dan wordt opeens duidelijk dat ook zij prima kunnen voetballen. De wedstrijd kantelde en Unio was de betere partij. De F3 bouwt niet meer op, maar geeft voornamelijk nog maar ballen naar voren door het midden, waardoor Unio weer rustig de aanval kan opbouwen. Het grote voordeel is dan dat VEP een keeper op doel heeft staan die je niet zomaar passeert. Maar de aanhouder wint en in de slotfase van de eerste helft weet Unio dan toch de 1-2 te maken. Hier waren wel 5 schoten op doel voor nodig, want telkens wist of Noah, of Ramon, Theo of Owen de bal op de doellijn tegen te houden.

In de rust probeert Willem de ploeg weer op te peppen en vooral voor te houden weer gewoon lekker te gaan voetballen. Dit lijkt zijn vruchten af te werpen, want in de tweede helft zien we weer de ploeg die we kennen. Ramon en Jeen combineren prachtig op rechts en Waling zit er op het middenveld fel bovenop. Noah en Owen hebben van positie gewisseld en ook dat gaat prima. Al gauw wordt het goede spel beloond met een prachtig doelpunt. Jeen maakt een lange rush aan de rechterkant en geeft een prachtige voorzet op maat op Milan, die goed staat opgesteld. Milan schiet de bal uit de lucht, zo de goal in. Fantastisch gedaan! Nu gaat VEP het niet meer uit handen geven. In het restant van de wedstrijd zijn er nog vele kansen, Waling schiet een paar keer hard richting goal, maar de bal stuit steeds op één van de tegenstanders of medespelers, het is inmiddels dan ook flink druk geworden voor het doel van Unio. Ramon is uiteindelijk degene die het vierde doelpunt voor zijn rekening neemt. Hij reageert alert op een afvallende bal en schiet die snoeihard in. 1-4 en dit is dan ook de eindstand. Opnieuw een mooie overwinning voor de F3.