De eerste nederlaag van het seizoen

Zaterdagmorgen, 1 december. Het is fris en enigszins regenachtig. Vandaag geen competitie wedstrijd maar een ronde voor de beker. Als winnaar van onze poule moest de F7 nu tegen Siveo F1, de winnaar uit een andere, hoger geklasseerde, poule. Helaas moet VEP het vandaag zonder vliegende verdediger, middenvelder, spits en doelman Noah doen. Hij is ziek, net zoals velen deze periode.

Op verzoek van Siveo is de wedstrijd een uur vroeger dan gebruikelijk en door VEP vervolgens weer een kwartiertje verlaat. Om 10:00 aantreden dus. Rond 09:30 komen de spelers aan bij VEP en zien daar Siveo al druk aan het inspelen. Da’s mooi op tijd. Ze hebben er blijkbaar zin in en waren tevens niet op de hoogte van het VEP kwartiertje. Afijn snel omkleden om toch een beetje op tijd te kunnen beginnen. Ook scheidsrechter Ron moest zich nog even snel omkleden om de wedstrijd te gaan leiden. De jongens van Siveo zien er in elk geval tamelijk groot uit, zijn 2-jaars F. Dat kon nog wel eens een hele kluif worden.

De wedstrijd begint gelijk fanatiek en er wordt direct flink getrokken en geschopt door Siveo en niet alleen naar de bal. Joris wordt in de beginfase al een paar keer flink aangepakt en neergehaald. Als ze het daarvan moeten hebben, erg jammer. De veppers laten zich niet zomaar kisten en verdedigen goed met Gunbee en Theo achterin en Ramon, Hoessein en Waling op het middenveld die allemaal goed hun mannetje staan en hun best doen om de bal van Siveo af te pakken. Siveo doet verwoede pogingen om bij het doel te komen waar vervolgens doelman Levi op ze staat te wachten. Een paar behoorlijke knallen op doel missen gelukkig voldoende scherpte. Hard zijn ze wel. Het spel blijft erg ruw maar VEP komt toch langzaam af en toe iets meer naar voren. Dit tot ongenoegen van de Siveo-ers die er niet voor terug deinzen om hun tegenstanders hardhandig af te stoppen, we zijn nog steeds F-jes toch?. Bijna een kwartier blijft de stand 0-0 maar dan komt er toch een beetje een verdwaald hard schot vanaf de zijkant en zoeft schuin voor Levi langs in de hoek het doel in. Jammer, 0-1 achter. VEP doet nog een aantal goede pogingen om weer langszij te komen met nog een aardige kans voor Joris op aangeven van een mooie voorzet van Milan. Helaas niet hard genoeg en een gemakkelijke prooi voor de keeper. Wel een van de weinige echte doelkansen.

0-1 is tevens de ruststand. Niet slecht tegen deze geweldenaren uit Zegveld. Ook vanuit achterstand kan VEP nog prima terug komen getuige de vorige wedstrijd. Daar gaan we dus voor.

Na de nodige peptalk in de kleedkamer door coaches Robert en Willem op naar de tweede helft. Daar stond weer een strijdlustig Siveo te wachten op hun prooi. Met Gunbee op doel begonnen ze vol goede moed. Helaas moest Joris vrij snel de wedstrijd tijdelijk staken wegens een blessure. Bleek dat ie uitgegleden was bij het naar buiten lopen en toch behoorlijk last had van z’n knie. Na een korte blessure behandeling kon hij weer het veld in en probeerde de pijn te verbijten. Siveo had z’n zinnen ondertussen op meer doelpunten gezet en het duurde niet lang of de 0-2 was ineens gemaakt. De verdediging was een beetje de kluts kwijt en ze kregen de bal niet echt lekker weg uit het 16/2=8 meter gebied. Een misverstand tussen Theo en Gunbee resulteerde helaas in de 0-3. De fut was er een beetje uit. Misschien alles gegeven in de eerste helft? Een paar pogingen worden nog wel ondernomen en ook Levi doet flink z’n best om de bal te krijgen en naar voren te gaan. Echt serieuze doelkansen levert het helaas niet op. Ondertussen lukt het bij Siveo wat beter en al snel volgt de 0-4. Er volgen nog wel wat kleine uitbraken door VEP en ook wordt er nog een aardige vrije trap genomen door Waling. Die mocht van redelijk ver een poging doen op een verre knal richting het doel. Het mocht helaas niet zo zijn.  Als je het dan allemaal gehad denkt te hebben volgt er ook nog een vijfde doelpunt. Laten we deze wedstrijd maar snel beëindigen. Eindstand 5-0. Het moest er een keer van komen maar de eerste nederlaag van dit seizoen is een feit.

Helaas was een dikke winst en ruw spel nog niet voldoende voor Siveo en vonden sommige spelers het nodig om nog wat onsportief gedrag te tonen tijdens de penaties. Ook tijdens de wedstrijd bleek dit al het geval te zijn geweest. Erg jammer.