Dikke vette overwinning

De winter/kerststop is weer voorbij. Een nieuw jaar is begonnen. Het is zaterdagochtend 12 januari en na bijna een maand mag er weer gespeeld worden voor de competitie. F7 is nog steeds ongeslagen (beker wedstrijden vallen niet onder de competitie) en dat gaan we natuurlijk proberen vol te houden.

Tegenstander van vandaag is Floreant F3 uit Boskoop en we spelen thuis bij VEP. De uitwedstrijd was met 7-0 gewonnen dus er liggen kansen. Helaas moet F7 het vandaag zonder Waling stellen. Hij ligt met koorts in bed. De rest is de winterstop aardig doorgekomen en zijn er klaar voor. Een peptalk vooraf is niet nodig, we gaan gewoon lekker spelen. Noah gaat de eerste helft op doel en heeft er weer zin in. De rest staat op de gebruikelijke posities, Theo en Gunbee achterin, Levi, Ramon en Hoessein middenveld en Joris en Milan in de spits.

VEP is gelijk goed in balbezit en speelt goed naar elkaar over. Floreant doet z’n best om er tussen te komen maar komt hiervoor net iets te kort. De inmiddels ervaren mannen van de F7 weten de bal goed bij zich te houden en rukken langzaam op naar het doel. Helaas lukt het nog niet gelijk om de bal in het net te doen belanden maar er worden wel diverse kansen gecreëerd. Joris en Milan proberen elkaar voorin aan te spelen en lossen af en toe een voorzichtig schotje. Helaas zonder resultaat. Ramon en Levi lopen de Floreantjes flink te storen als zij in balbezit zijn en dus komen ze maar moeilijk verder vooruit. Halverwege de eerste helft krijgt VEP een corner mee die genomen wordt door Levi. Deze neemt een aanloop en schopt de bal een flink eind richting doel. Zo ver zelfs dat deze via de keeper in het doel beland. Volgens Willem haast onmogelijk dat dit lukt maar Levi doet het ‘m toch maar mooi. 1-0. Dat smaakt naar meer.

Levi-scoort

VEP ruikt kansen en gaat er weer voor. Floreant komt af en toe even bij Noah kijken en een paar kansjes ontstaan ook maar er wordt niet gescoord. Een paar minuten voor het einde van de eerste helft komt F7 weer bij het doel van Floreant uit en geeft Joris een mooie voorzet aan Hoessein die hem er vervolgens keurig in schiet. Het is 2-0, tevens ruststand.

In de kleedkamer wordt in de rust de tactiek nog even doorgenomen en maken de veppers zich op voor de tweede helft. Hoessein gaat op doel en dus kan Noah lekker los op het veld. De wedstrijd is nog maar net weer begonnen of de eerste kans wordt al benut door Milan. Hij krijgt de bal voor z’n voeten en schopt ‘m er gelijk maar in. 3-0. Da’s een lekker begin van de tweede helft. Floreant heeft ook een peptalk gehad en gaat na de aftrap gelijk naar voren. Ook zij laten er geen gras over groeien en scoren direct terug. 3-1. Niks aan de hand, kan gebeuren. Via de WhatsApp leeft Waling ook mee en laat weten het niet eens te zijn met het tegendoelpunt. VEP zet echter even weer aan en gaat richting doel. Theo en Gunbee gaan voorzichtig mee naar voren. Theo laat af en toe zeer mooie passeerbewegingen zien. Ook de middenvelders doen hun best om de bal richting de spitsen te krijgen. Joris doet een goed schot op doel maar wordt afgestopt door de doelman. Helaas voor hem niet niet goed genoeg want Milan stond in de buurt en tikt ‘m er alsnog in. 4-1. Begint weer wat comfortabeler te worden, de voorsprong dan. Helaas voor VEP zit Floreant ook niet stil en maakt vrij snel de 4-2. Hoessein heeft het nakijken. Er zijn dus toch nog wat meer doelpuntjes nodig. Noah gaat af en toe lekker mee naar voren door het midden en Levi en Ramon gaan via de zijkanten mee. Joris breekt diverse keren door de verdediging heen maar scoren lukt vandaag niet. Milan echter wel want die staat wel steeds op de goede plaats en heeft de smaak te pakken. Hij knalt vrij snel de 5-2 er in. Hij gaat er nu maar eens bij liggen om de felicitaties in ontvangst te nemen. Even later is het weer Floreant die scoort gevolgd door wederom Milan die z’n vierde doelpunt van de wedstrijd maakt. 6-3. Zou het nog niet genoeg zijn? Ron laat nog steeds doorspelen dus we zijn er nog niet. Floreant kan het niet meer bijhouden en lijkt het een beetje op te geven. Er ontstaat nog een vrije schop vlak bij het doel van Floreant. Op advies van Willem wordt deze door Gunbee genomen. Deze heeft een flinke schop in de benen en dat mag ie gaan bewijzen. Hij legt aan en schiet ‘m prachtig hard in de kruising. Niet te houden voor de doelman.

Eindstand 7-3. Een dikke vette overwinning. Een trotse coach feliciteert de mannen. Het was een lekkere wedstrijd. Op naar het volgende slachtoffer.