Eerste overwinning VEP F10 een feit

Op een prachtige, zonnige zaterdagmorgen in oktober togen de helden van de F10 samen met ouders en broertjes en zusjes richting het pittoreske Nieuwveen. Mooie route door weiland en plassengebied, maar daar ging het natuurlijk niet om. Het ging vooral om het mogelijk eerste doelpunt van de jongens. Op papier leek dit tegen de Nicolaas Boys namelijk zeker mogelijk.
Na het omkleden rende de F10 het veld op als een stel losgeslagen honden. Ze hadden er weer zin in. De motivatie werd nog een beetje verhoogd doordat de vader van Ramon een ijsje in het vooruitzicht stelde voor een doelpunt.
Na het aftrappen was er meteen een 5 minuten lang offensief van VEP, zolang waren we nog nooit op de helft van de tegenstander geweest, en al snel viel dan dus ook die eerste, bevrijdende treffer. Hij ontstond vanuit de kluts voor het doel, dus het was in eerste instantie niet helemaal duidelijk wie het eerste (competitie) doelpunt in de geschiedenis van dit team had gemaakt, maar na even doorvragen waren we er achter. De eer viel ten deel aan Gunbee. Nog even beduusd van het succes vergaten de jongens te voetballen. Hier maakten de Nicolaas Boys dankbaar gebruik van en algauw werd het 1-1 en daarna 2-1. Noah, onze topkeeper, was nog amper warm gespeeld en kon de doelpunten niet voorkomen. Gelukkig werd VEP weer wakker en ging weer vol in de aanval. Joris, die al tot topscoorder is gebombardeerd voor het eerste doelpunt, maakte alle verwachtingen waar en scoorde het tweede en voor de rust ook nog het derde doelpunt. Met een 2-3 voorsprong klonk het signaal voor de rust.

In de tweede helft gingen de VEPPERS helemaal los. Gunbee ging volop in de aanval, Waling ontpopte zich als laatste man en gaf een prachtige voorzet aan Joris voor het vierde doelpunt. En ook alle andere spelers lieten zien dat ze dat ze elke week bijleren en vooral dat ze er heel veel plezier in hebben en voor elke bal gaan. En de doelpuntenregen ging nog even door. Joris maakte 2-5, Nicolaas Boys tekenden 3-5 aan en Joris maakte weer 3-6. In de slotfase speelde Nicolaas Boys zelfs met 10 spelers en VEP met 8, en toch bleven de mannen overeind al zag je wel de vermoeidheid toeslaan. Het werd 4-6 en uiteindelijk maakte Joris zijn zesde doelpunt en werd er afgefloten met een 4-7 eindstand. Een prachtige uitslag en dus de complimenten, het ijsje en de medailles voor: Hoessein, Milan, Levi, Joris, Gunbee, Noah, Ramon, Waling en natuurlijk trainer/coach Willem.