De F10 van VEP is ontketend

Waar de F10 komt, schijnt de zon. Afgelopen zaterdag was sportpark Cromwijck zonovergoten tussen 9 en 10 uur. Op het moment dat onze helden hun wedstrijd moesten gaan spelen tegen Siveo brak de zon door en om 10 uur begon het alweer te regenen.
Vol enthousiasme betraden de jongens opnieuw het veld. Na de eerste overwinning geproefd te hebben, smaakte dit naar meer en waren ze allemaal gebrand op het maken van doelpunten. Meteen na de aftrap ging de ploeg voor de aanval. De afwachtende houding van de eerste paar wedstrijden is helemaal weg, de F10 stoomt meteen door naar het doel, met af en toe heel mooi samenspel. En al gauw was daar dan ook de eerste treffer door, wie anders dan, Joris: 1-0. Doordat VEP met een man meer was, moest er steeds iemand aan de kant. Coach Willem was vol zelfvertrouwen en haalde in de eerste helft topscoorder Joris naar de kant. Dit was een slimme zet, want algauw stonden er nieuwe goaltjesdieven op. Gunbee maakte met een prachtig schot vanaf de middellijn het tweede doelpunt. Een wereldgoal. Vervolgens maakte Waling de mooie voorzet van Levi feilloos af en was het al 3-0. Ondertussen stond de keeper, Ramon, zich een beetje te vervelen. Door het goede verdedigen van onder andere Noah en Mohammed, werden de paar tegenaanvallen van Siveo al gauw in de kiem gesmoord. Met de 3-0 voorsprong op het scorebord, gingen we de rust in.

In de tweede helft pakte Gunbee de keepershandschoenen op. En de rest van VEP pakte vooral de aanval op, want iedereen was gedreven om nog meer doelpunten te maken. Joris stoomde keer op keer richting het doel van Siveo en maakte na de rust maar liefst drie doelpunten achter elkaar: Een hatttrick! Opvallend was hoe goed er werd vrijgelopen en mee werd gerend richting het doel. Milan maakte meer meters dan ooit tevoren en positioneerde zich ook geregeld vrij voor het doel. Toch toonde Siveo zich nog niet verslagen. Hun aanvoerder bleek hun belangrijkste troef. Hij was overal op het veld en geregeld ook voor het doel. Af en toe was het net prijsschieten, maar dankzij een paar ongelofelijke reddingen van Gunbee hield VEP de nul. Het gevolg van de aanhoudende aanval van Siveo was een Woerdense counter. Na een lange rush richting goal wist Hoessein knap de 7-0 in te schieten. En in de slotfase rook ook Ramon zijn kansen, samen met Hoessein rende hij richting goal en wist Hoessein de voorzet van Ramon netjes in te tikken. Eindstand 8-0 voor VEP. De ploeg is ontketend.