De F10 strijdend ten onder

Het wordt een cliché, maar ook afgelopen zaterdag was het land weer zonovergoten toen de helden van de F10 hun laatste bekerwedstrijd mochten spelen. We moeten nog uitkijken dat het geen mooi weer voetballers worden.
Op het spel stond de strijd om de 2e plek in de poule. Deze strijd werd gestreden in Boskoop tegen Floreant. Het team begon met Waling op doel, omdat hij een zere knie had en niet zo goed kon rennen. Hij had hier algauw spijt van toen de aanval van Floreant begon. Hun topscoorder schoot vanuit een onmogelijke hoek de bal keihard en hoog in de kruising. Waling was kansloos. De Veppers keken verbaasd om zich heen, een tegendoelpunt, we staan achter, dat zijn we niet meer gewend na twee overwinningen. Nadat ze zich herpakt hadden ging VEP volop in de aanval. Deze strijdlust werd beloond met een doelpunt van onze diepste en meest doeltreffende spits, Joris. De opleving was helaas van korte duur, want Floreant pakte de aanval weer op en scoorde het ene na het andere doelpunt. De Veppers waren een beetje afwachtend en durfden de sterke aanvallers van Floreant niet goed aan te pakken. In totaal kreeg VEP in de eerste helft 7 doelpunten te verwerken, en gingen we de rust in met een 7-1 achterstand. Voor Waling reden om de keepershandschoenen er bij neer te gooien en ze over te dragen aan Milan.
In de rust wat limonade en een peptalk van Willem. En toen leek het alsof we in de tweede helft naar een totaal andere wedstrijd aan het kijken waren. Nu durfden de jongens wel te verdedigen, en hoe! Met name Gunbee stond zijn mannetje, maar ook Noah, Ramon en Waling durfden op de aanvallers af te gaan en de ballen af te pakken. Gunbee poeierde de bal af en toe keihard naar voren waardoor Joris en Hoessein in stelling werden gebracht om richting doel te gaan. De strijd werd beloond met het openingsdoelpunt voor VEP, opnieuw was Joris onze man. De wedstrijd was na de rust volledig in evenwicht en was vooral heel erg spannend. Milan stond goed te keepen, maar kon niet voorkomen dat Floreant de score op 8-2 bracht, maar VEP bleef strijdlustig. Onze verdedigers kregen ook meer vertrouwen en rukte op naar voren. Na een mooie voorzet van Ramon kon Joris opnieuw scoren, met buitenkant voet nog wel: 8-3. Het laatste doelpunt van de dag was voor Floreant. Eindstand 9-3. Helaas verloren, maar wel heel goed verdedigd, overgespeeld en vooral heel hard gestreden.

De meegereisde ouders waren zeer trots en ook een beetje schor van het aanmoedigen. Nu een weekje rust en dan begint de ploeg weer aan een nieuwe uitdaging in een nieuwe poule. In ieder geval hebben ze al heel veel bijgeleerd in de afgelopen weken. Wordt vervolgd!