Goed begin F10 in nieuwe competitie

Na de ‘snuffelstage’ in de bekercompetitie, is nu het echte werk begonnen voor de F10 van VEP. De ploeg is ingedeeld met negen andere teams uit de regio, waaronder Sportlust en SC Woerden. Er wachten ons dus een paar onvervalste derby’s. In de eerste wedstrijd afgelopen zaterdag mochten de helden van de F10 aantreden tegen een oude bekende: de F3 van Siveo, waar enkele weken geleden nog met 8-0 van werd gewonnen. De onderschatting van deze tegenstander lag dus al op de loer. In ieder geval wel in huize van Dongen/ Pos. Waling riep al vantevoren dat ze wel even gingen winnen.

VEP betrad het veld op volle sterkte, zelfs met een nieuwe held in de gelederen, Theo, het broertje van Gunbee. De wedstrijd begon meteen vol enthousiasme, zowel aan de kant van VEP als aan de kant van Siveo. De duidelijke overmacht die VEP vorige keer had, was nu zeker niet aan de orde. VEP ging vol in de aanval, maar Siveo bleef goed verdedigen en zorgde ervoor de VEP er niet doorheen kwam. Ook VEP verdedigde goed, want Ramon, die het Woerdense doel verdedigde in de eerste helft, had het niet erg druk.

De keeper van Siveo deed het heel goed, maar hij had één zwak punt: hij kon niet zo goed uitschieten. VEP had dit al snel door en verzamelde zich rond de keeper. Bij één van deze mindere uittrappen pikte Waling de bal op en schoot trefzeker in het doel: 1-0 voor VEP.

Na dit doelpunt verslapte VEP een beetje en kon Siveo meer gaan aanvallen, algauw leidde dit tot een mooie aanval en was Ramon kansloos bij de inzet van Siveo: 1-1 en daarmee gingen we ook de rust in.

Coach Willem probeerde in de rust wat tactische aanwijzingen te geven. Er moest vooral meer overgespeeld worden. Doordat beide ploegen met 9 mensen op het veld stonden, was het nogal vol en was het moeilijk om de bal uit een kluit te krijgen. De aanwijzingen leken het ene oor in en het ander uit te gaan, maar toch zag je verschil in de tweede helft.

Na de rust ging de strijd weer volop door en was het met name voor de ouders aan de kant bloedstollend spannend. De ploegen waren duidelijk zeer aan elkaar gewaagd en de aanvallen gingen over en weer. Ramon die in de eerste helft had uitgerust in het doel, had duidelijk energie over en rende heen en weer over het veld. Ook nieuwkomer Theo stond zijn mannetje en verdedigde goed. En er werd overgespeeld. Joris ging richting doel en schoot mooi over naar Hoessein, helaas werd de doelpoging tegengehouden door de keeper. Maar enkele minuten later was het wel raak toen Joris opnieuw richting doel rende. Hij keek nog even om of er geen tegenstander in de buurt was en schoot toen VEP loepzuiver op voorsprong.

In de laatste periode was Hoessein nog een paar keer dichtbij een doelpunt en maakte Noah bijna een goal met een prachtige lob over de gehele Siveo verdediging heen. Ook Siveo liet nog wel van zich spreken, maar de inzetten werden tegengehouden door Levi, de doelman van de tweede helft. In de slotfase stelde VEP de overwinning veilig. Het harde werken van Ramon werd beloond doordat hij een mooie voorzet van Joris prachtig het doel in werkte: 3-1 voor VEP. Een mooi begin van de competitie.