Eerste gelijkspel voor f10

In de nog jonge geschiedenis van de F10 van VEP vond er in Nieuwveen bij Nicolaas Boys een belangrijke gebeurtenis plaats. Er werd voor het eerst gescoord en er werd voor het eerst gewonnen. Afgelopen zaterdag stond de F10 opnieuw tegenover dit team in Nieuwveen, maar nu leek het een hele andere wedstrijd. Sowieso was Nicolaas boys ook weer een beetje beter geworden, en hadden ze een nieuwe sterspeelster in hun gelederen. Ze waren in ieder geval een stuk gevaarlijker in de aanval dan in de vorige wedstrijd. En onze helden leken een beetje te slapen op het veld. Ze gingen niet zo vol overtuiging de duels in en lieten zich ook af en toe verrassen door de aanval van de tegenstander. Daarnaast moesten er ook maar liefst drie spelers van VEP gewisseld worden omdat Nicolaas Boys drie spelers minder op het veld hadden staan. Dit zorgde af en toe voor rare situaties als opeens een trouwe verdediger zoals Gunbee aan de kant stond. Ondanks de wat matte wedstrijd, kwamen we dankzij een doelpunt van Joris wel op voorsprong in de eerste helft. Daarna pakte Nicolaas Boys de aanval wel weer snel op en maakte al vrij snel de gelijkmaker. De wedstrijd bleef daarna zeer spannend, de aanvallen gingen over en weer en opeens stond daar Milan voor de goal met de bal en hij schoot deze hoog, hard en loepzuiver in. Een prachtig eerste doelpunt en Willem stond te glimmen van trots. Met deze 2-1 voorsprong gingen we de rust in.

Na de rust was het spelbeeld een beetje hetzelfde. De Veppers waren steeds een beetje te laat en de volle overtuiging die we van ze gewend zijn, was er niet. Nicolaas Boys ging echter wel voortdurend vol in de aanval en het was wachten op de gelijkmaker, die kwam er dus ook door het enige meisje op het veld. Vervolgens bleef de wedstrijd spannend, Gunbee maakte een mooie goal, zoals we dat van hem gewend zijn, hard en hoog: 3-2. Aan de kant hoopten wij op snel nog een doelpunt, want de overwinning was duidelijk nog niet binnen. Helaas kwam dat doelpunt aan de verkeerde kant. Hoessein kon niet voorkomen dat Nicolaas Boys de gelijkmaker inschoot. Voor het eerst een gelijkspel voor VEP dus.