F10 verliest in spannend duel

Op het zeer onchristelijke tijdstip van half 8 vertrok de F10 afgelopen zaterdag richting Zwammerdam. Iedereen was keurig op tijd en de jongens begonnen al aardig wakker te worden, want er werd zelfs gevoetbald met een blikje op het parkeerterrein.

In Zwammerdam stond de ploeg al om 8:15 op het veld en konden ze lekker inspelen, terwijl de meegereisde ouders stonden te blauwbekken aan de kant. Zwammerdam speelde met 7 spelers, dus opnieuw moest coach Willem drie van zijn toppers aan de kant zetten. Het wisselbeleid dat vorige keer wat ongelukkig was uitgevallen, werd nu beter opgebouwd. Al konden sommige ouders het niet laten om zich er ook mee te bemoeien.

Zwammerdam F3 dat tot nu toe nog niet had verloren, bleek een combinatie van spelers te zijn uit de F1, F2 en F3. Een paar spelers hadden dus wel wat meer ervaring dan onze Woerdense helden.

In de eerste helft leek dit verschil echter helemaal niet aanwezig. De ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd en vooral verdedigend stond VEP duidelijk zijn mannetje. Gunbee, Noah en Waling hielden keer op keer de bal weg voor keeper Levi. En ook in de aanval ontstonden er kansen voor VEP, maar ook de verdediging van Zwammerdam was sterk. Halverwege de eerste helft viel het eerste doelpunt aan Zwammerdamse kant. Een hard schot ging via de paal, tegen Levi aan en vervolgens rolde hij in het doel. Pure pech, waar niets aan viel te doen.

Vervolgens ging VEP weer vol goede moed in de aanval en niet lang daarna schoot Gunbee van een flinke afstand onverwacht op doel, de keeper was totaal verrast en kon hem niet tegenhouden: 1-1. Prachtig doelpunt! Nog voor de rust maakte Zwammerdam 2-1 en konden we ons gaan opwarmen in de kleedkamer.

In de tweede helft leek VEP er niet meer aan te pas te komen. Het was één groot offensief van Zwammerdam. De jongens verdedigden als leeuwen en werkten de bal door middel van slidings en alle andere mogelijke manier weg van het doel. Zelfs Joris deed mee in de verdediging. In de aanval kwamen we er helaas niet aan te pas. De verdedigers van Zwammerdam waren te snel en VEP kwam er niet uit. Ondanks de geweldige verdediging en het zeer goede keeperswerk van Levi, kon VEP niet voorkomen dat de 3-1 en aan het eind van de wedstrijd ook nog de 4-1 viel. Ondanks de nederlaag een groot compliment voor de F10, want ze hebben er allemaal heel hard voor gevochten en heel veel tegendoelpunten weten te voorkomen.