De F10 wint in barre weersomstandigheden

‘Hoor de wind waait door de bomen, ook bij VEP waait zelfs de wind’. Dit was wel het thema van afgelopen zaterdag. We werden wakker met een storm die over Woerden raasde en daarbij regende het ook nog. De eerste smsjes werden al verzonden: gaat de wedstrijd wel door? Willem beloofde ons echter dat om 9 uur de zon zou schijnen, dus daar vertrouwden we dan maar op.
In de kleedkamer werden de jongens dik ingepakt, vooral Joris die de eerste helft op doel ging. De verwachting was al dat hij het niet erg druk zou krijgen, want WDS, de tegenstander van deze dag, had nog geen doelpunt gemaakt. Willem kreeg een beetje gelijk, want om 9 uur was het redelijk droog. VEP begon, met trainingsjasje aan, tegen de wind in. En die wind was hard, dat merkten de ouders aan de kant wel die een paraplu omhoog probeerden te houden.
Onze helden gingen vanaf het begin vol in de aanval, maar hadden duidelijk meer last van de wind dan van de tegenstander. Het optreden van WDS deed ons namelijk terugdenken aan de eerste paar wedstrijden van de F10, ze moesten nog een hoop leren. Vanwege het feit dat Joris in het doel stond, positioneerde Hoessein zich nog meer dan anders als aanvaller. Al snel was hij dan ook succesvol en scoorde knap de 1-0. Na het aftrappen ging de aanval opnieuw richting het doel van WDS. Mohammed, die nog geen doelpunt had gemaakt, rook nu ook zijn kansen. Hij ging mee naar voren en kreeg al gauw een mogelijkheid en schoot die loepzuiver in. Erg knap van onze jongste speler! In de slotfase van de eerste helft zette Waling de 3-0 op zijn naam.
En toen even snel opwarmen in de kleedkamer. Willem probeerde in de rust nog een plannetje te smeden met het team om WDS een doelpunt te gunnen en van de nul af te krijgen. Dit idee werd echter unaniem afgekeurd. Ze wilden allemaal zelf scoren. In de tweede helft begon het inmiddels wat harder te regenen. Toch klaagden de VEPPERS niet. Met een 3-0 voorsprong is een beetje regen ook minder erg.

Ditmaal ging Mohammed op doel en stoven de VEPPERS met behulp van de wind richting het doel van WDS. Er was nu echt geen houden meer aan, WDS kwam er totaal niet meer uit en bijna alle spelers stonden rond het doel van WDS. Doordat de keeper ook niet al te goed kon uitschieten, kwam de bal steeds niet ver en was er ongeveer 90 procent balbezit voor VEP. Willem deed zijn uiterste best om zijn verdedigers af te leiden om zo WDS een kans op een doelpunt te geven, maar dat mocht niet baten. Want Joris stond weer in de aanval en die had wel weer zin in een doelpuntje. Al vrij snel in de tweede helft scoorde hij de 4-0. Vlak daarna maakte Waling zijn tweede van de dag en stond er al 5-0 op het scorebord. Inmiddels vonden de spelers van WDS het echt niet leuk meer en hadden duidelijk last van de barre weersomstandigheden. Onze helden leek dat totaal niet te deren en ze gingen onvermoeibaar door. Joris vijzelde zijn gemiddelde doelsaldo weer even op door de 6-0 te maken. Inmiddels was ook Noah, die normaal voornamelijk achterin speelt, mee naar voren gekomen. Bijna maakte ook hij zijn eerste doelpunt, maar zijn pogingen gingen net naast.
Lucky Waling zag zijn inzet wel raak gaan. Via een been van een verdediger van WDS maakte hij zijn derde doelpunt van de dag en was het al 7-0. Onze jongens hadden nog wel zin in nog een paar doelpunten, maar dat ging niet door want de scheidsrechter blies, vanwege het slechte weer, ruim voor tijd af.