De F10 gaat eervol ten onder tegen koploper

Pik in, t’is nog geen winter. Dit was waarschijnlijk de gedachte van de KNVB toen besloten werd om de wedstrijd van 14 januari volgend jaar te verplaatsen naar 17 december 2011. Dus in plaats van de laatste wedstrijd van het jaar al gespeeld te hebben, stonden onze helden afgelopen zaterdag toch weer op het veld van VEP om de returnwedstrijd tegen Zwammerdam te spelen. En de KNVB had het qua weer in ieder geval bij het rechte eind. Het was droog, vrijwel windstil en er was zelfs een flauw zonnetje. Of dat op 14 januari ook zo is, dat moeten we nog maar even afwachten.
Toen de wedstrijd zou moeten beginnen, bleek dat er geen scheidsrechter was. Gelukkig was de vader van Levi, Robert aanwezig, en die maakte dus onverwacht, zijn scheidsrechtersdebuut. Een beetje hulp konden we ook wel gebruiken, want Zwammerdam staat bovenaan de ranglijst en vooral de lengte van een paar spelers is nogal imponerend.
VEP begon in de voltallige opstelling. Dit betekende twee wissels, want Zwammerdam was met 8 spelers. VEP begon zoals altijd enthousiast aan de wedstrijd en had nog weinig ontzag voor de tegenstanders. Ramon begon op doel en dit keer zou hij het niet erg koud krijgen, want hij moest vol aan de bak. In de eerste helft hielden onze dappere strijders heel goed stand. Er werd fantastisch verdedigd en af en toe konden ze ook doorbreken richting doel van Zwammerdam. Toch hadden de bezoekers wel hun lengte en ook beenkracht mee. Eén uit de kluiten gewassen speler van Zwammerdam, schoot zo hard en ver dat hij het hele veld kon overschieten. Zo’n hoge en harde bal kwam ook op Ramon af, maar die hield het hoofd koel en schoot de bal gewoon het doel uit. Prachtige redding Ramon! Niet lang daarna kon hij echter niet voorkomen dat een uitbraak van Zwammerdam alsnog succesvol was: 0-1 voor de bezoekers. En met deze stand ging de ploeg ook de rust in.

In de tweede helft bleek toch dat onze jongens hard toe zijn aan vakantie. Mohammed was niet zo lekker en deed niet meer mee in de tweede helft en ook Theo was niet fit genoeg om door te spelen. Daardoor geen wissels aan Woerdense kant dit keer. Maar ook de overgebleven spelers waren niet zo fit meer. Joris, die dapper meeverdedigde, kreeg geregeld een schop en die had het niet meer zo naar zijn zin. Ook de rest van de ploeg vocht voor wat ze waard waren, maar ze konden niet voorkomen dat er gescoord werd door de bezoekers. Noah stond zijn mannetje op doel en hield veel ballen tegen, maar de harde schoten van Zwammerdam kon hij niet tegenhouden. Dus viel de 0-2, de 0-3 en uiteindelijk ook de 0-4. Af en toe braken onze helden even door de Zwammerdamse verdediging, maar het lukte ze niet om een doelpunt te maken. Uiteindelijk floot Robert af en moesten we genoegen nemen met een nederlaag. Gelukkig waren daar nog de penalties, dus konden de VEPPERS nog even hun gram halen. Nu een paar weken op adem komen en in januari staan ze er weer!