De F10 is maatje te klein voor Kamerik

Na een paar weken winterstop stond er afgelopen zaterdag weer een competitiewedstrijd op het programma. De tegenstander, Kamerik F3, was één van de nieuwkomers in de poule. De KNVB maakt er een hobby van om wat te husselen in de poules, zodat er steeds nieuwe teams toegevoegd worden en andere teams verplaatst worden.

Vantevoren waren we al gewaarschuwd dat de gemiddelde leeftijd van Kamerik zo’n twee jaar hoger ligt dan die van de VEP F10, maar toch gingen we vol goede moed richting het buurdorp. Uiteraard weer op een zeer vroeg tijdstip, maar ook daar raak je aan gewend.

Toen de beide teams op het veld stonden, bleek dat de wind die in Woerden nog niet zo hard leek, op het open veld in Kamerik toch wel aardig hard was. En onze helden hadden in de eerste helft de wind tegen. Ramon, de keeper van de eerste helft, kon zijn borst dus natmaken!

De jongens begonnen als vanouds fanatiek, maar de lange benen van de tegenstanders en de harde wind bleken al gauw zeer in het nadeel te werken van de F10. Algauw viel het eerste doelpunt in het voordeel van Kamerik. En vlak daarna vielen ook de 2 en de 3-0. Toch gaven onze helden het niet op en werd er vooral goed gevoetbald en overgespeeld. In één van de aanvallen van VEP gaf Gunbee een prachtige voorzet aan Joris die met de bal aan de voet richting doel kon lopen. Door middel van een welgemikt schot van Joris, konden we het eerste F10 doelpunt van 2012 vieren. In het vervolg van de eerste helft werd er zeer goed verdedigd door de VEPPERS en liet Ramon nog een paar goede reddingen zien, maar kon er niet voorkomen worden dat Kamerik de 4 en de 5-1 binnenschoot. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft pakte Levi de keepershandschoenen op en gingen we vol vertrouwen het veld weer op, de wind zou nu aan onze kant staan. In deze helft was VEP ook duidelijk de betere ploeg. Er werd opnieuw goed gecombineerd en het grootste deel van de tijd bevond de ploegen zich op de helft van Kamerik. En op de momenten dat Kamerik via de counter dichtbij het doel van VEP kwam, was Levi steeds ter plekke om prachtig reddingen te verrichten. Hij was duidelijk niet bang voor de tegenstander en dook geregeld op de bal om deze voor de voeten van een Kamerikker af te pakken. In de aanval waren Hoessein en Ramon beiden dichtbij een doelpunt. En Noah en Theo stonden fantastisch te verdedigen. Toch kon er niet voorkomen worden dat Kamerik nog driemaal succesvol was. In de slotfase liet VEP echter ook nog van zich spreken. Het resultaat van een prachtige teamprestatie: Joris schoot de bal naar Ramon, die keek goed om zich heen en legde de bal breed op Waling. Waling schoot vervolgens op het doel en met behulp van Noah belandde de bal in het doel. Eindstand 8-2 in het voordeel van Kamerik, maar gezien het grote leeftijdsverschil tussen de beide ploegen, een hele goede prestatie van VEP!