VEP F10 verliest net aan in derby

Van onze ster-reporter Sarah
Op de zaterdag voordat koning winter ons land in zijn greep gaat krijgen (tenminste volgens de weermannen), kon er nog prima gevoetbald worden. Op het programma stond de thuiswedstrijd tegen stadgenoot SC Woerden. Voor de echte Woerdenaren en VEPPERS voor het leven, is dit de derby der derby’s. En is SC Woerden de grote vijand. Gelukkig hebben onze helden nog geen last van dit soort sentimenten, zij willen gewoon van alle teams winnen. Dus bestormden de jongens weer vol enthousiasme het veld. De ploeg was slechts met acht man dit keer, Milan en Hoessein moesten ze missen vanwege ziekte. Geen wissels dus.

SC Woerden is volgens de statistieken een geduchte tegenstander, want het team staat tweede in de ranglijst en heeft een aardig doelsaldo. Voor Noah, die weer eens het VEP doel ging verdedigen, de uitdaging om dit doelsaldo niet te veel te laten oplopen. SC Woerden begon overtuigend en VEP nog een beetje aarzelend. Het was weer even zoeken naar alle posities in het veld. In het eerste gedeelte van de eerste helft was het dan ook SC Woerden dat de toon zette, de ene aanval volgde op de volgende en VEP moest met man en macht aan de bak om te verdedigen. Noah voelde zich duidelijk weer helemaal op zijn plek in het doel, want hij maakte de ene redding na de andere. Toch kon hij niet voorkomen dat halverwege de eerste helft de 0-1 viel. Daarna leek VEP pas echt wakker te worden. Gunbee ging zich naast het verdedigen, ook wat meer met de aanval bemoeien, waardoor de bal wat vaker op de helft van Woerden kwam. Ook de overige spelers lieten zich wat meer gelden en dit resulteerde in een paar doelkansen. Met slechts één punt achterstand gingen we de rust in.

De peptalk van Willem was duidelijk. Als iedereen goed mee zou doen en nog een stapje harder liep, zou de ploeg best een kans maken op een gelijkspel of zelfs een overwinning.

En dat stapje harder werd zeker gelopen. De tweede helft was duidelijk van VEP. De aanvallers Joris en Mohammed lieten zich terugzakken zodat zij vaker de bal kregen. Levi, Ramon en Gunbee wonnen op het middenveld vele duels en ook de verdedigers Theo en Waling zorgden ervoor dat de ballen snel weggewerkt werden. En Noah liet opnieuw zien een echte keeper te zijn. Er volgden dus geregeld aanvallen van VEP. Mohammed maakte met de bal als een touwtje aan zijn voet een rush vanaf het middenveld, maar kon het helaas niet afmaken. Een prachtige aanval van Gunbee en Joris ging er helaas ook niet in. De gelijkmaker hing continu in de lucht, maar ook de verdediging van Woerden was snel en goed, dus helaas lukte het net niet. De derby eindigde in het voordeel van SC Woerden. Toch een groot compliment voor onze helden, want ze hebben fantastisch gevoetbald.