De F10 lijkt kleinduimpje tegen Oudewater

Na de vorstperiode mochten onze jongens afgelopen zaterdag weer de wei in. Op het programma stond de thuiswedstrijd tegen Oudewater, één van de nieuwkomers in de poule. De ploeg moest het stellen zonder Ramon die zich aan het vermaken was op besneeuwd gras.

Onze helden begonnen enthousiast aan de wedstrijd en vertoonden een knap staaltje voetbal. Er werd zeer goed overgespeeld en gecombineerd en de mond van Willem viel af en toe open van verbazing over zoveel geboekte progressie.

Aan het begin van de wedstrijd leken de ploegen aan elkaar gewaagd en leek alleen de keeper wat uit de kluiten gewassen. Als hij uitschoot, kwam de bal zo’n beetje in het strafschopgebied van VEP. Ach, hij had de wind mee, dachten we toen nog. Helaas had hij wel meer dan de wind mee, want hij stond ook goed te keepen. Diverse aanvallen van Hoessein, Joris en zelfs Noah werden gekeerd. Aan de andere kant van het veld was onze keeper, Levi, ook zeer goed op dreef en maakte de ene mooie redding na de andere. En ook de verdedigers waren weer zeer goed bezig. Met name Noah en Theo vielen in positieve zin op. Kortom, het leek een leuke pot te gaan worden. Helaas kwamen we door twee kleine misverstanden in de eerste helft op een 0-2 achterstand en miste VEP net dat beetje geluk om de bal in het doel te krijgen. Toch gingen we nog hoopvol de kleedkamer in, het was een kwestie van tijd voor er een Woerdens doelpunt zou vallen.

In de tweede helft was alles echter anders. De uit de kluiten gewassen keeper, stond nu op het veld en leek wel een reus vergeleken bij onze Veppers. Mohammed kon er bijna twee keer in. En opeens stond alles en iedereen stil. De reus liep met zijn lange benen iedereen voorbij en schoot gemakkelijk van ver hard op het doel. Zelfs zijn eigen medespelers stonden stil, want die hoefden niets meer te doen. De keeper van de tweede helft, Hoessein, kon er weinig aan doen en moest drie doelpunten doorlaten in de tweede helft. Zelfs een vrije trap vanaf het middelveld werd door de reus in één keer ingeschoten. Nadat de eerste verbazing verdwenen was, ging VEP wel weer in de aanval, maar er viel niet tegen aan te lopen. De reus was er altijd eerder. De ouders aan de kant ergerden zich groen en geel over zoveel oneerlijkheid en moesten toezien hoe de wedstrijd in 0-5 eindigde. Gelukkig maakten de jongens zich er niet zo druk om, er komt wel weer een volgende kans.