VEP F10/5 rolt Sportlust op

Ondanks dat het voorjaarsvakantie was, moest de F10 afgelopen zaterdag opnieuw een wedstrijd spelen. De derby tegen Sportlust stond op het programma, maar we hadden wel een probleempje. Theo, Gunbee, Ramon en Mohammed waren op vakantie of aan het logeren, dus Willem moest de hulp inroepen van de F5. Oude bekende Maïa was meteen bereid om mee te doen en ook haar teamgenoten Noah en Niels stonden om 9 uur gereed om onze helden bij te staan in de strijd. Maïa was een goede vervanger van onze trouwe verdediger Gunbee en Niels en Noah waren met name in de voorhoede te vinden.

Al vrij snel in de wedstrijd was duidelijk dat de F10 een stuk sterker was dan de beginnelingen van Sportlust. VEP was continu in de aanval en het duurde niet lang voordat het eerste doelpunt viel. Joris die al een tijdje geen doelpunt had gemaakt was erg gretig en positioneerde zich goed voor het doel om zo de voorzet van Niels mooi in te schieten. Vlak daarna was Niels zelf ook succesvol. Het derde doelpunt kwam op naam van onze eigen topscorer Joris. Toch wist ook Sportlust af en toe uit te breken en had onze eigen Noah het af en toe ook druk. Eén van de inzetten van Sportlust wist hij niet te keren, dus stond het halverwege de eerste helft 3-1 in het voordeel van VEP. Het tegendoelpunt bracht de jongens (en meisje) niet van hun stuk, want algauw scoorde invaller Noah het vierde doelpunt en maakte vlak daarna Niels zijn tweede doelpunt. In de slotfase van de eerste helft ging ook Hoessein weer eens ouderwets mee naar voren. Hoessein heeft altijd goed zicht op waar de bal komt, dus hij kon een voorzet gemakkelijk in het doel schuiven. Met de rust was het 6-1.

In de tweede helft, waarin Noah opnieuw het doel verdedigde, bleef VEP de aanval zoeken. Gastspeler Noah maakte zijn tweede doelpunt en goalgetter Niels liet daarna het achtste doelpunt aantekenen. Het negende doelpunt was een primeur. Levi die normaal gesproken niet gauw voor eigen succes gaat, maar de bal meestal overspeelt, maakte nu zijn allereerste doelpunt: 9-1. En onze helden bleken niet te stoppen. Joris had nog lang geen genoeg van het scoren en maakte de 10-1. Vervolgens hielp Sportlust ook nog een beetje mee door een eigen doelpunt te maken. Het twaalfde doelpunt werd gemaakt door één van de drie superinvallers, Niels. En om de cirkel rond te maken, we begonnen met een doelpunt van Joris en eindigden daar ook mee. Hij bracht de eindstand op 13-1. Een mooie uitslag met dank aan onze invallers.