Mooie overwinning F10 op Nicolaas Boys

Opnieuw stond er een thuiswedstrijd op het programma, ditmaal tegen oude bekende, Nicolaas Boys. Alle helden waren weer teruggekeerd van vakantie of andere verplichtingen, dus we konden aantreden met het voltallige 10-tal. De strijd om de keepershandschoenen werd gewonnen door Ramon, waarna de ploeg het veld op kon.

Al meteen gingen de jongens vol overtuiging in de aanval. Gunbee liet zien dat hij er weer bij was en rende met de bal aan de voet richting strafschopgebied. Hij ging niet voor eigen gewin, maar plaatste een mooie voorzet naar Joris, die de bal strak in de rechterhoek schoot. Prachtig doelpunt en een hele snelle voorsprong. Alle jongens roken vervolgens hun doelkansen, waardoor er wel eens wat gaten in de verdediging vielen. Eén van de speelsters van Nicolaas Boys was snel genoeg om daarvan te profiteren. Gelukkig stond er dan altijd nog Ramon.

De aanval van VEP bleef lekker lopen en er werd zelfs een vrije trap gegeven in kansrijke positie. Waling schoot van fikse afstand in één keer op het doel, helaas op de paal. Een paar minuten later was hij wel succesvol en maakte het tweede doelpunt voor VEP. Nicolaas Boys bleef maar hangen voor hun eigen doel en alle Veppers gingen voor het doelpunt. Mohammed en Noah waren dichtbij, maar het derde doelpunt kwam opnieuw op naam van Waling, hij was er snel bij toen de keeper niet ver genoeg kon uitschieten: 3-0 en dit was tevens de ruststand. In de rust gingen de keepershandschoenen over naar Hoessein.

In de tweede helft liet Ramon zien dat hij een goede hoogtestage had gehad en dat doelpunten maken eigenlijk heel makkelijk is. Hij stond goed gepostioneerd voor het doel en wist de voorzet van Gunbee feilloos in het doel te schieten, makkie zei Ramon. Niet lang daarna maakte Waling een rush naar voren en opnieuw stond Ramon precies op de goede plek om de verdwaalde bal keurig in te schieten. 5-0 alweer voor VEP. In de slotfase werd Gunbee gewisseld en dan blijkt dat de ploeg erg vertrouwd op deze solide verdediger. Al gauw brak de sterspeelster van Nicolaas Boys door en ging alleen op Hoessein af. Deze was kansloos en moest de bal doorlaten. Een terechte beloning voor deze goede speelster. Aan het eind van de wedstrijd reageerde Waling nog attent op een bal in het strafschopgebied van Nicolaas Boys, hij maakte zijn derde doelpunt en het zesde doelpunt voor VEP. Nog niet eens moe, maar wel voldaan ging de ploeg het veld af. Ze kunnen niet wachten tot het weer zaterdag is.