Vep F10 vervolgt zegereeks

De tegenstander die voor zaterdag 10 maart op het programma stond, Esto, stond met name de ouders en trainer nog vers in het geheugen. Het was de ploeg met de bijna niet te passeren keeper. En toen we het veld opliepen zagen we al gauw, hij staat nog steeds op doel. En terecht. In de uitwedstrijd lukte het uiteindelijk één keer om de doelman te passeren, maar de wedstrijd was bloedstollend vanwege de gevaarlijke counters.

De jongens van de F10 leken zich weinig bewust van deze herinneringen en zagen alleen een volgend slachtoffer voor hun zegereeks van de afgelopen weken. De helden, die het zonder Theo moesten stellen vanwege ziekte, gingen weer voluit van start. Joris ging meteen fel in de aanval, maar stuitte al gauw op de zeer goede keeper van Esto. Buiten de doelverdediger, telde de rest van de ploeg een paar goede en snelle spelers, die af en toe gevaarlijk konden worden. Deze hadden echter weinig kans tegen de solide verdediging van Gunbee en Noah. Dus Milan, die het doel van VEP verdedigde had het niet al te druk in de eerste helft. Aan de andere kant van het veld probeerden de Veppers met man en macht de doelman te verschalken. Joris, Waling, Mohammed, Hoessein, ze deden allemaal pogingen om de 1-0 op het scorebord te krijgen. Zelfs Gunbee ging mee naar voren en hem lukte het uiteindelijk wel. Tot grote frustratie van de keeper, die het rollertje onder zijn armen door in het doel zag verdwijnen. De ban was gebroken en alle Veppers roken nu hun kans en gingen vol in de aanval. Dit leidde er nog wel eens toe dat er niemand meer in de verdediging stond, en daar profiteerde Esto van. Milan kon de snelle aanval van de Bodegravers niet keren en zodoende werd het 1-1. Onze helden lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen en gingen stug door met aanvallen. Joris brak weer eens succesvol door en ditmaal schoot hij niet recht op de keeper, maar prachtig in het hoekje: 2-1 voor VEP en dit was meteen de ruststand.

In de tweede helft verdedigde Levi het doel van VEP en ging de rest van de ploeg op jacht naar nog meer doelpunten. Net als in de uitwedstrijd was het voor de ouders aan de kant zenuwslopend, want wanneer de hele ploeg in de aanval ging, lag de Bodegraafse counter op de loer. Gelukkig maakte Levi een paar mooie reddingen, het is duidelijk te zien dat hij voor zijn B-diploma flink aan het oefenen is met duiken.

Met al die Veppers en Esto spelers was het ook behoorlijk druk in het strafschopgebied van Esto, dus was het vooral erg lastig voor de Veppers om er door heen te komen. Er moest dus vooral goed overgespeeld worden, maar dat viel niet altijd mee. Er werd flink gelopen met de bal aan de voet en af en toe gingen de jongens iets te veel voor het eigen succes. En soms liepen ze elkaar meer in de weg dan dat er overgespeeld werd. Willem bleef roepen om passes, en uiteindelijk leidde dat tot het derde doelpunt. Gunbee kwam opzetten met de bal en speelde deze naar Joris, de keeper focuste zich op Joris, maar die speelde de bal slim opzij naar Waling, en die schoot hem feilloos in. Een mooi staaltje teamwork en een mooi eindresultaat.