De F10 wint nu wel van de meiden

De jongens van de F10 hadden nog een appeltje te schillen met de meiden van NSV uit Noorden. In de thuiswedstrijd leken onze helden iets te veel onder de indruk van al die meiden, dus werd er een 2-2 gelijkspel geboekt. Dat kon in de return dus wel beter.

Die return stond voor afgelopen zaterdag op het programma. Op het uiterst relaxte tijdstip van 8:55 reden we richting Noorden. Voor het eerst in weken weer een uitwedstrijd.

Noah had voor zijn verjaardag nieuwe voetbalhandschoenen gekregen, dus de discussie over wie er op doel ging, was snel voorbij. Na een klein kwartiertje inspelen ging de ploeg van start. En meteen werd de aanval gezocht. Er werd goed overgespeeld en er waren vele kansen. Joris stond geregeld vrij voor het doel en ook Gunbee verliet wat vaker zijn verdedigende positie om op te rukken naar voren. Toch duurde het zeer lang voor de 1-0 viel. De keepster van NSV stond haar mannetje en hield bijna alle inzetten van de Veppers. Uiteindelijk liet onze topscorer Joris het publiek toch juichen en zette de 0-1 op het scorebord.

In de rest van de eerste helft moest er nog met man en macht gewerkt worden om een tegendoelpunt te voorkomen. Bij een uitbraak van NSV ging Theo letterlijk voor de sterke aanvalster van NSV liggen, om te voorkomen dat ze zou scoren.

Na de rust ging Hoessein op doel. De rest van de ploeg was zeer gebrand op het uitbreiden van de score. De meisjes van NSV voelden de dreiging en lieten zich terugzakken waardoor het erg druk was in het strafschopgebied, moeilijk dus om hier doorheen te komen. Het was dus vooral belangrijk om goed over te spelen en zo de vrije man te vinden. Uiteindelijk lukte dat, Ramon positioneerde zich goed voor de goal en schoot de bal prachtig hoog in de touwen: 0-2. En de jongens bleven aanvallen, Levi die de laatste weken in zeer goede vorm verkeert, zocht steeds de aanval en ook Mohammed slalomde af en toe tussen een paar meiden door. En ook Theo zette alles op alles om zijn eerste doelpunt te maken. De derde goal werd echter gemaakt door Ramon, die na een rust beurt het veld in rende en bijna meteen scoorde. Ook Ramon is in de winning mood de laatste tijd. In de slotfase kreeg Joris de instructie om meer vanuit het middenveld te spelen in plaats van in de punt van de aanval. Dit resulteerde in een prachtige aanval waarbij Joris een mooie voorzet gaf aan Levi, die de bal feilloos in de hoek schoot. Niet lang daarna werd er afgefloten en eindigde de wedstrijd in een prachtig 4-0 overwinning voor de Veppers. Een mooie revanche.