De F10 blijft winnen

Op een prachtig, zonnige zaterdag in maart mocht de F10 op bezoek bij de buren. Op het programma stond de uitwedstrijd tegen Sportlust. Nadat we keurig op tijd waren gearriveerd en de jongens omgekleed waren en klaar voor het inspelen, bleek dat we nog even moesten wachten. De tweede helft van een andere wedstrijd moest nog gespeeld worden op het veld waar ook de F10 zijn wedstrijd moest spelen. Een beetje slordig, want daardoor begon de ploeg veel later dan gepland. En dat was niet handig voor Levi die om half 1 in het zwembad moest zijn voor het halen van zijn B-diploma. We misten al twee van de andere helden door het afzwemmen, want Ramon en Theo moesten die ochtend op voor hun A diploma. De afwezigheid van de jongens bood de gelegenheid aan Jeen om zijn competitiedebuut te maken. Jeen heeft een aantal keer bij de F10 meegetraind, maar is nu ingedeeld in de F12, die nog geen competitie spelen.

Levi ging op doel, zodat hij zijn energie zou sparen voor het afzwemmen. De overige jongens konden allemaal spelen, want ook Sportlust speelden met 9 kinderen. In de thuiswedstrijd was VEP een maatje te groot voor Sportlust, mede door de invallers uit de F5, nu bleken de ploegen veel meer aan elkaar gewaagd te zijn. De aanvallen gingen over en weer en het was vooral dankzij het goede verdedigende werk van Gunbee, Noah en Waling dat Levi zijn krachten kon sparen. Ook aan de andere kant moest er flink verdedigd worden, want Joris heeft nog lang niet genoeg van het doelpunten maken. En ook Mohammed en Hoessein aasden op een goal. Jeen positioneerde zich naast Milan op het middenveld en stond daar zijn mannetje, hij had absoluut geen last van zenuwen voor zijn debuutwedstrijd. Ondanks alle aanvalspogingen bleven de doelpunten uit, totdat Gunbee maar eens mee naar voren ging. Halverwege het veld poeierde hij de bal naar voren en Joris stond goed gepositioneerd om de bal in te kunnen schieten: 0-1 voor VEP. In de rest van de eerste helft bleef het spannend en waren er kansen aan beide zijden. Toch was het opnieuw VEP dat het doel vond. Op bijna dezelfde manier als het eerste doelpunt. Gunbee ging naar voren, schoot de bal hard richting doel en de rebound van de keeper kon ingetikt worden door Joris. Mooie combinatie!

In de tweede helft ging Jeen op doel, zodat Levi bijtijds richting zwembad kon. De wedstrijd bleef ontzettend spannend, doordat de aanvallen over en weer gingen en ook Sportlust veel kansen had. Al gauw werd deze strijdlust dan ook verzilverd met een prachtige goal hard en onhoudbaar voor Jeen. 1-2, dus dat beloofde nog een spannend kwartiertje te worden. Ook de vermoeidheid begon een beetje toe te slaan bij VEP, dus de bal kwam niet meer zoveel naar voren en de afstand tussen de verdedigers en de aanvallers werd wat te groot. Met man en macht werd de bal achterin weggewerkt en werd de voorsprong verdedigd. De 2-2 hing meer in de lucht dan de 1-3, op een paar counterkansen van VEP na. Uiteindelijk blies de scheidsrechter toch af en konden we opgelucht ademhalen. Weer een mooie en zwaarbevochten overwinning binnengehaald door onze helden. Nu afwachten of de ploeg zich ook kan meten met de top van de ranglijst in de komende weken.