Zegereeks F10 doorbroken

De zaterdagmorgen begint erg frisjes bij VEP op de parkeerplaats. Liet de zon zich de afgelopen week geregeld zien, nu was ie nog nergens te bekennen en was het koud. Alle zwemdiploma’s waren in elk geval binnen dus vandaag weer op volle sterkte op weg naar Nieuwkoop F7 waar we om 10:15 tegen mogen spelen. Een nieuwe tegenstander dit keer en derde in de pool. Dat lijkt dus een geduchte tegenstander te gaan worden. VEP F10 is echter voor geen enkele tegenstander bang dus de jongens hadden er zin in.

In de altijd gezellig drukke kleedkamer komt natuurlijk de keuze voor de keeper van de eerste helft ter sprake. Willem liet de altijd lastige keuze dit keer over aan assistent coach Robert. De keuze viel op Ramon die zich gelijk in het groene keepers tenue hees.

Op naar het veld waar nog een ander team druk bezig was. Nog even geduld dus en maar vast een beetje warmspelen op een aanliggend veldje. De scheidsrechter bleek afgezegd te hebben wat bij de Nieuwkopers even niet bekend was. De coach van Nieuwkoop wierp zich op als scheids (kon hij z’n team mooi van dichtbij coachen) en kon de wedstrijd beginnen. Een aantal tegenstanders zagen er aardig groot uit dus benieuwd hoe dit zou gaan. Beide teams begonnen vol overtuiging aan de wedstrijd maar Nieuwkoop net iets voortvarender en de 1-0 viel dan ook al na 1 minuut voor de tegenstander. Kan gebeuren, niets aan de hand. Op naar gelijkmaker. VEP ging goed op weg naar het doel van de tegenstander en na 4 minuten scoorde Noah de gelijkmaker. Klasse Noah. Helemaal blij met z’n tweede goal van het seizoen kwam hij terug gelopen met twee handen in de lucht.

Daarna ging het ineens hard met de tegendoelpunten na een paar fraaie acties van de tegenstander waarbij er zomaar over de verdediging van VEP heen gespeeld werd en met een paar goeie harde trappen van ruime afstand werd het zomaar 2-1 en 3-1. Onhoudbaar voor Ramon. Als ze zo hard en goed blijven schieten wordt het een zware wedstrijd. In de elfde minuut werd het 4-1 en na 16 minuten ook nog 5-1. De VEP-pers deden goed hun best om Nieuwkoop af te stoppen maar ze leken er even niet tegen opgewassen. Een paar keer wist VEP toch door de verdediging heen te breken en vlak voor rust scoorde Joris het tweede VEP doelpunt recht in de kruising (volgens eigen zeggen). Bang voor meer doelpunten floot de scheids/coach op tijd af voor rust. Ruststand 5-2 voor Nieuwkoop. Snel op weg naar de kleedkamer met de verkleumde ouders om weer een beetje op te warmen.

De tweede helft ging Noah op doel. Ramon had zin in een paar doelpuntjes net als z’n laatste 2 wedstrijden. Waling aasde ook op een doelpuntje en Mohammed staat altijd klaar om ‘m erin te schoppen, mocht ie in de buurt komen. Er werd flink gevoetbald in de tweede helft door VEP. Mooie passeer acties van Levi en Joris en ook Hoessein was een paar keer goed op weg met de bal naar de goal. Na 6 minuten in de tweede helft scoorde Joris z’n tweede doelpunt op fraaie wijze met een goed hard schot. Dat riekt naar meer maar Nieuwkoop zat ook niet stil en deed verwoede pogingen om het doel van VEP te bereiken. Daar stond natuurlijk Noah geweldig te keepen en die liet geen bal door. De spanning zat er bij de ouders weer goed in maar ook de verdediging van VEP werkte goed. Doorbrekende spitsen van Nieuwkoop werden goed afgestopt. Een goede doorbraak van Nieuwkoop met kans op een zeker doelpunt werd geweldig gestopt door Gunbee. Met een mooie sliding werd de bal weggewerkt en was het gevaar bedwongen.Ruim voor tijd floot de scheids de wedstrijd af, de ouders enigszins verbaasd achterlatend. Eindstand 3-5 maar zeker in de tweede helft zeer goed gespeeld door VEP. Na 5 winstpartijen op rij zat het er vandaag even niet in. De penalty’s werden nog even afgewerkt en dan, vooral de ouders, snel weer de warmte in. Volgende week op naar Oudewater.