Kansloze nederlaag VEP F10 tegen koploper

Er zijn van die dagen dat zelfs de aller fanatiekste reporter er niet zo veel zin in heeft. Het beschrijven van de wedstrijd S.C. Woerden – VEP F10 is geen leuke klus. Het was namelijk geen leuke wedstrijd. Het begon er al mee dat we bij Woerden met drie teams in een kleedkamer werden gepropt. Wel gezellig met de F5 van VEP, maar echt comfortabel was het niet. Bij de echte Woerdenaren en Veppers begonnen de irritaties dus al een beetje op te spelen. SC Woerden is de vijand. Al hebben de jongens van de F10 hier natuurlijk nog weinig last van. Dus die begonnen gewoon vol goede moed aan de wedstrijd. Opnieuw misten we Ramon, die nu ziek was. En ook Hoessein voelde zich niet goed. Dus met 8 man het veld op, met Noah in het doel. Al vrij snel in de eerste helft lieten de jongens van Woerden zien dat ze bovenaan in de ranglijst staan. Ze waren snel en ze schoten vooral heel hard. Tot tweemaal toe had Noah het nakijken in de eerste vijf minuten: 2-0 voor de thuisploeg dus. In de fase daarna leek VEP zich weer herpakt te hebben en speelden ze scherper. In deze fase hadden onze helden genoeg kansen om de stand gelijk te trekken en waren ze veel sterker. Helaas kwam dit niet tot een doelpunt. Bij veel aanvalspel is het risico natuurlijk altijd dat er een counter komt, ook nu gebeurde dat. Woerden brak uit en was meteen effectief. In de eerste helft ontstonden op deze manier de 3-0 en de 4-0. Na de limonade in de rust had Noah even genoeg van het keepen, dus nam Levi zijn rol over. Die dit overigens ook heel goed doet. Gunbee had de opdracht gekregen wat meer mee naar voren te gaan, zodat er misschien nog gescoord kon worden. Helaas hadden we in de tweede helft de wind tegen. Dus ondanks de strijdlust van VEP, lukte het niet om te scoren. SC Woerden ging wel door op dezelfde weg en maakte in de tweede helft nog drie doelpunten. Kenmerkend voor de wedstrijd was verder dat het er nogal hard aan toe ging. Gunbee kwam in de slotfase nog een keer hard in botsing met één van de tegenstanders, waardoor hij zeer veel last had van zijn wang. Kortom, het was geen leuke wedstrijd en deze moeten we dan ook maar snel vergeten.