Goede laatste wedstrijd voor de F10 ondanks nederlaag

Na een aantal vrije weken, stond afgelopen zaterdag de laatste competitiewedstrijd op het programma. De helden mochten weer de wei in, ditmaal thuis tegen Nieuwkoop. Een geduchte tegenstander, waar in de uitwedstrijd met 5-3 van was verloren. Toen werd keeper Ramon in de eerste helft zwaar verrast door de harde schoten van de tegenstander en keek de ploeg algauw tegen een fikse achterstand aan. Nu moest er dus vanaf het begin goed opgelet en verdedigd worden. En ondanks dat we merkten dat het team een beetje uit het voetbalritme was, bleven ze toch in de beginfase alert en werd er goed verdedigd. Al hadden de jongens wel wat hulp van de paal en de lat. Nieuwkoop kreeg namelijk in de beginfase genoeg kansen, Noah hield het hoofd echter koel en keek de bal af en toe gewoon tegen de paal. In de loop van de eerste helft kwam VEP er steeds vaker uit en kwam de bal terecht bij onze diepste spit, Joris, die zich overigens ook geregeld liet terugzakken om de bal op te halen. De verdediging van Nieuwkoop was echter taai, dus VEP kwam er niet zo vaak langs. Ook Hoessein liet zich geregeld in de voorhoede zien, maar hij werd steeds ingehaald door de lange Nieuwkopers. Toch bleef VEP geduldig verdedigen en de bal naar elkaar overspelen. Ook de trukendoos die op de training wordt geoefend ging regelmatig open, al dan niet functioneel. Aan het einde van de eerste helft brak Joris door en ging in z’n eentje op de keeper af. Daartussen stond alleen nog de laatste man van Nieuwkoop, ook nu ging de trukendoos open en liet Joris zien een mooi arsenaal in huis te hebben. Hij dolde de laatste man en tikte de bal met buitenkant voet beheerst in het doel. Prachtig gedaan en VEP ging aan de leiding! Vlak daarna klonk het rustsignaal.

Vol vertrouwen gingen we na de rust het veld weer op. Meestal spelen onze jongens in de tweede helft beter dan in de eerste, dus dit kon wel eens een spektakel a la Kamerik thuis worden. Niets bleek echter minder waar. Het leek wel of onze helden in de tweede helft allemaal moe waren en niet vooruit te branden. Ze stonden vaak stil en waren niet zo fel als we van ze gewend zijn. Algauw scoorde Nieuwkoop dan ook de gelijkmaker. En toen was Nieuwkoop los. Ze waren opeens weer de sterke ploeg die we ons herinnerden en dit was natuurlijk mede te danken aan het minder actieve spel van onze jongens. Het werd 1-2, 1-3 en uiteindelijk ook nog 1-4. Helaas, de laatste competitiewedstrijd eindigde in een nederlaag. Toch wil ik dit stukje niet in mineur eindigen, want wat hebben wij het afgelopen jaar genoten van de wedstrijden en wat een progressie hebben wij onze F10 jongens zien maken! En vooral wat een leuk team zijn jullie met z’n allen. Dus op naar het volgende seizoen!